fbpx

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Pokud máte dopředu uvařené brambory, jsou tyhle noky rychlá a jednoduchá náhrada bramborových knedlíků.

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Ingredience na 4 porce

  • 750 g den předem uvařených brambor
  • 250 g pohanky
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Den předem ve slupce vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

2

Pohanku rozmixujeme v mixéru na mouku - jde to i v obyčejném mixéru poměrně snadno.

3

Smícháme brambory, pohankovou mouku a lžičku soli a rukou vypracujeme tužší těsto.

4

Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček a nakrájíme na kousky silné asi 1 cm

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky
5

Vidličkou, kterou namáčíme ve vodě, kousky "rozplácneme".

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky
6

Přivedeme si k varu osolenou vodu a noky do ní po částech vhazujeme. Ty, které vyplavou nahoru, ihned vyndaváme na cedník.

Poznámka

Dá se samozřejmě použít i hotová pohanková mouka, ale já osobně dávám přednost doma rozmixované světlé pohance, protože mouka pak nemá takovou tu specifickou pohankovou příchuť.

Mohlo by vás zajímat:
Brambory Přílohy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře