Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Pokud máte dopředu uvařené brambory, jsou tyhle noky rychlá a jednoduchá náhrada bramborových knedlíků.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 750 g den předem uvařených brambor
  • 250 g pohanky
  • sůl

Postup

1

Den předem ve slupce vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

2

Pohanku rozmixujeme v mixéru na mouku - jde to i v obyčejném mixéru poměrně snadno.

3

Smícháme brambory, pohankovou mouku a lžičku soli a rukou vypracujeme tužší těsto.

4

Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček a nakrájíme na kousky silné asi 1 cm

5

Vidličkou, kterou namáčíme ve vodě, kousky "rozplácneme".

6

Přivedeme si k varu osolenou vodu a noky do ní po částech vhazujeme. Ty, které vyplavou nahoru, ihned vyndaváme na cedník.

Poznámka

Dá se samozřejmě použít i hotová pohanková mouka, ale já osobně dávám přednost doma rozmixované světlé pohance, protože mouka pak nemá takovou tu specifickou pohankovou příchuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Žampiony portobello plněné nemasovou směsí

Vláčný koláč s čokoládovou náplní a arašídy

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Dýňovo-citrusové smoothie

Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Penne alla crudaiola

Rebarborovo – mrkvová směs

Slaný koláč zapékaný s kuřecím masem, slaninou a sýrem

Cheesecake se švestkovou omáčkou

Bleskový sendvič z jedné pánve