Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Pokud máte dopředu uvařené brambory, jsou tyhle noky rychlá a jednoduchá náhrada bramborových knedlíků.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 750 g den předem uvařených brambor
  • 250 g pohanky
  • sůl

Postup

1

Den předem ve slupce vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

2

Pohanku rozmixujeme v mixéru na mouku - jde to i v obyčejném mixéru poměrně snadno.

3

Smícháme brambory, pohankovou mouku a lžičku soli a rukou vypracujeme tužší těsto.

4

Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček a nakrájíme na kousky silné asi 1 cm

5

Vidličkou, kterou namáčíme ve vodě, kousky "rozplácneme".

6

Přivedeme si k varu osolenou vodu a noky do ní po částech vhazujeme. Ty, které vyplavou nahoru, ihned vyndaváme na cedník.

Poznámka

Dá se samozřejmě použít i hotová pohanková mouka, ale já osobně dávám přednost doma rozmixované světlé pohance, protože mouka pak nemá takovou tu specifickou pohankovou příchuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Koláč z růží

Čokoládové muffiny

Rychlé mini sekané se sýrem a slaninou

Lehké grilované kuře s koriandrem

Domácí chilli du pivert

Krémová špenátová polévka se slaninou

Valašská kyselica od cérky z valmezu

Veganské mini klobásky

Velikonoční beránek zdravější varianta

Cuketové balíčky – zdravé a bezlepkové

Barbeque kuřecí křidélka jak z donášky

Bleskový salát s ananasem a kuřecími nudličkami