Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Pokud máte dopředu uvařené brambory, jsou tyhle noky rychlá a jednoduchá náhrada bramborových knedlíků.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 750 g den předem uvařených brambor
  • 250 g pohanky
  • sůl

Postup

1

Den předem ve slupce vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

2

Pohanku rozmixujeme v mixéru na mouku - jde to i v obyčejném mixéru poměrně snadno.

3

Smícháme brambory, pohankovou mouku a lžičku soli a rukou vypracujeme tužší těsto.

4

Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček a nakrájíme na kousky silné asi 1 cm

5

Vidličkou, kterou namáčíme ve vodě, kousky "rozplácneme".

6

Přivedeme si k varu osolenou vodu a noky do ní po částech vhazujeme. Ty, které vyplavou nahoru, ihned vyndaváme na cedník.

Poznámka

Dá se samozřejmě použít i hotová pohanková mouka, ale já osobně dávám přednost doma rozmixované světlé pohance, protože mouka pak nemá takovou tu specifickou pohankovou příchuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinoi

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Makové bochánky z bramborové kaše

Květákové miniplacičky s pohankou a mozzarelou

Hummusový trojboj

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

7 nejoblíbenějších smoothies na podporu hubnutí i dobrou náladu

Sýr haloumi s ořechovým pestem a dýňovo-čočkovým pyré

Řepné karbanátky pečené v troubě

Párky restované na bílém víně a tymiánu

Sladké cizrnové fitness kuličky bohaté na bílkoviny

Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty