Zapékaná ovesná kaše s blumami

Mám ráda jídla, která se mohou použít na více způsobů. Ovesná kaše jako taková je skvělým startem do nového dne. Stačí však změna v jejím podávání a hned tu vedle snídaně máme i vydatnou svačinu. Vločky, ovoce a med jsou skvělou kombinací k tomu, aby dodaly člověku potřebnou energii.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

(hrnek 200ml)

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 hrnky ovesného (klasického) mléka
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 3 blumy

Postup

1

V jedné míse si smícháme ovesné vločky se skořicí, práškem do pečiva a solí. V jiné menší misce smícháme mléko s medem a vejcem. Tuto směs přidáme k vločkám a důkladně promícháme.

2

Malé zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno každé misky dáme část nakrájených blum a na ně pak nalijeme vločkovou směs. Navrch dáme zbytek nakrájemých blum a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

3

Podáváme se lžící bílého jogurtu, pokapané medem či javorovým sirupem, teplé i studené. Může sloužit jako snídaně či vydatná svačina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ostružinový dortík, který chutná všem

Honzovy buchty

Domácí švestková povidla

Video: Pravý ukrajinský boršč s hovězím masem

Jednoduchý čokoládový dort s oříškovým krémem

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Meruňková marmeláda s pektinem a minimem cukru

Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Šampiňóny s chilli hermelínom

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Chřestový flan s parmezánem