Zapékaná ovesná kaše s blumami

Mám ráda jídla, která se mohou použít na více způsobů. Ovesná kaše jako taková je skvělým startem do nového dne. Stačí však změna v jejím podávání a hned tu vedle snídaně máme i vydatnou svačinu. Vločky, ovoce a med jsou skvělou kombinací k tomu, aby dodaly člověku potřebnou energii.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

(hrnek 200ml)

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 hrnky ovesného (klasického) mléka
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 3 blumy

Postup

1

V jedné míse si smícháme ovesné vločky se skořicí, práškem do pečiva a solí. V jiné menší misce smícháme mléko s medem a vejcem. Tuto směs přidáme k vločkám a důkladně promícháme.

2

Malé zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno každé misky dáme část nakrájených blum a na ně pak nalijeme vločkovou směs. Navrch dáme zbytek nakrájemých blum a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

3

Podáváme se lžící bílého jogurtu, pokapané medem či javorovým sirupem, teplé i studené. Může sloužit jako snídaně či vydatná svačina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Soba nudle s cizrnou, chilli a petrželkou

Snadný čokoládový dort – rozplývá se na jazyku a čokoládou nešetří

Letní tvarohový koláč s angreštem, borůvkami a smetanou

Nepečené proteinové tyčinky na styl banana bread připravené za 10 minut

Lívance z acidofilního mléka

Zdravý hrnečkový koláč s kakaem a jablíčkem

Letní závitky Goi cuón

Opékané vánočkové toasty s chutí tiramisu

Kuskus s červenou řepou, mandarinkou, kešu

Dýňová roláda s vanilkovým krémem

Jablečný koláč

Cibulová marmeláda