Skořicoví šneci

Vláčné a hlavně výborné!

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 3 a 1/2 hrnku hladké mouky (470 g)
  • 1/2 lžíce soli
  • 3/4 lžíce sušeného droždí
  • 1 hrnek mléka (200 g)
  • 1/2 hrnku vody (100 g)
  • 2 velká vejce
  • 1/4 hrnku medu (85 g)
  • 1/4 hrnku másla nebo oleje (60 g)

Náplň

  • 1/2 hrnku másla (120 g)
  • 1 1/4 hrnku třtinového cukru (210 g)
  • 2 a 1/2 lžíce skořice
  • 1 hrnek oříšků (100 g)

Postup

1

Ve VELKÉ míse smícháme všechny suché ingredience na těsto.

2

V jiné míse smícháme mléko, vodu, máslo a med. To rozehřejeme v mikrovlnce tak, aby to nebylo moc horké (abychom byli schopní do toho ponořit malíček). Poté ke směsi přimícháme vejce.

3

Přidáme mokrou směs k suché směsi a důkladně vařečkou promícháme.

4

Mísu přikryjeme fólií a utěrkou a necháme 2 hodiny na teplém místě pracovat. Těsto ztrojnásobí.

5

Poté mísu dáme do ledničky min. na 8 hodin nebo přes noc.

6

Smícháme ingredience na náplň.

7

Na pomoučeném povrchu rozválíme naše těsto, na které rovnoměrně rozetřeme náplň. Zatočíme do hada a nakrájíme na přibližně 2 cm.

8

Šneky dáme do zapékací formy nebo dortové formy, kousek od sebe. Necháme alespoň 30 minut těsto pracovat. Zároveň si předehřejeme troubu na 190 °C.

9

Pečeme přibližně 40 minut, dokud nejsou šneci zezlátlí.

10

Posypeme cukrem moučkou a podáváme!

Poznámka

Recept původně z této stránky https://www.youtube.com/watch?v=oTdU13pryV0 Vyšlo mi to na jeden plech a dortovou formu. Šneků bylo opravdu hodně.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem

Tuňáková pomazánka se sýrem cottage

Makový koláč s drobenkou

Polentové noky

Domácí zázvorovo – malinová limonáda

Domácí čokoládový likér

Salát z rukoly, ředkviček a salátu little gem

Brusinkový rozvar s perníkem

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta bez rafinovaného cukru

Pečená banánová kolečka

Čokoládový dort s ořechovým korpusem a žloutkovým krémem

Video: Těstoviny penne na 4 originální způsoby