Lilkovo-rajčatové minipizzy

Nápad na toto jídlo jsem dostala při nakupování v obchodě, když jsem uviděla krásný čerstvý lilek a zralá rajčata. Ačkoliv pečený lilek jsem už párkrát zkoušela, tentokrát jsem se rozhodla pro jiný postup, kde spadá do kategorie "Nějak to udělám a budu doufat, že to dobře dopadne." A dopadlo to opravdu dobře :-) Ačkoliv vypadá popis postupu v receptu složitě, není to žádná věda a zvládne to určitě každý, i začátečníci.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

1 středně velký lilek
5 zralých rajčat
1 menší cibule
1 PL olivového oleje
pár lístků čerstvé bazalky
sůl, čerstvě mletý pepř
50 g sýru balkánského typu – feta, balkán ap.

Postup

1

Lilek a rajčata omyjeme. Lilek nakrájíme na asi 1 cm široké plátky, které z každé strany osolíme a odložíme. Poté, co se vypotí (na jejich povrchu se vytvoří kapky tekutiny), slijeme vodu a osušíme je. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme.

2

V pánvi zahřejeme pár kapek olivového oleje a na něm orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidám pokrájená rajčata, opepříme, promícháme a společně dusíme, dokud se neodpaří tekutina. Nakonec přidáme čerstvé lístky bazalky.

3

Teflonovou pánev potřeme olivovým olejem, rozpálíme a opékáme na ní plátky lilku z obou stran, dokud nezačnou zlátnout. Hotové plátky pokládám na plech s pečícím papírem.

4

Troubu zahřejeme na 200 stupňů. Na každé kolečko lilku nandáme lžící trochu rajčatové směsi a posypeme trochou na kostičky nakrájeného balkánského sýru. Pečeme asi 20-25 minut, dokud nezačne sýr na povrchu zlátnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bylinkový kuřecí steak s brokolicovou „rýží“

Makový dort s pečenými švestkami a citronovým krémem

Těstoviny s kuřecím, mozzarellou a sušenými rajčaty

Cheesecake z ricoty a borůvkami

Video: Extra čokoládová roláda se šlehačkou

Domácí čokoládové pralinky připravené pomocí formy na led

Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)

Špagety s dýňovou omáčkou a zeleninou

Kuře v cibulové curry marinádě

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

Video: Pravý ukrajinský boršč s hovězím masem

Video: Úchvatný vanilkový dort s malinami a mascarpone krémem