Pikantní pomazánka z kysaného zelí a řepy

Také víte, jak je kysané zelí zdravé, ale samotné vám moc "nejede"? Zkuste ho doplnit pečenou červenou řepou. Výsledkem bude zdravá pomazánka, kterou lze použít i na chlebíčky.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g kysaného zelí
  • 250 g řepy
  • 100 g majonézy

Postup

1

Červenou řepu pečeme 15 - 20 minut v troubě na nejvyšší výkon - tím se nám slupka pěkně odfoukne a dá se dobře sloupnout. Řepa by neměla být pečená úplně doměkka.

2

Vychladlou řepu nastrouháme na jemno, kysané zelí vyždímáme a nasekáme na drobné kousky.

3

Vše smícháme dohromady s majolkou a máme hotovo.

Poznámka

Nejraději mám tuto pomazánku na pohankových vaflích, ale použít se dá například i na jednohubky či chlebíčky z normální veky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodový nanuk alla mrož

Rychlé noky se sýrem, šunkou a hráškem do půl hodiny

Mrkvovo cuketové placičky se semínky

Domácí pastilky proti kašli ze zázvoru a medu

Cuketovo špaldový koláč s ovocem a perníčkovým kořením

Ovesné muffiny s cottage a zeleninou

Fitness brokolicové placky se sýrovým dipem a vysokým podílem bílkovin

Cibulový koláč

Pudinkové čokoládové sušenky plněné jemným krémem

Lehké grilované kuře s koriandrem

Jarní salát s kapustou, pikantní cizrnou a domácím dresingem

Teplý zeleninový salát