Polévka z bílé ředkve s klíčky

Dnes jsem chtěla tak trochu jinou polévku a polévka z bílé ředkve toto mé očekávání splnila. Je to polévka plná vitamínů a pozitivní energie, která jde ruku v ruce s právě probíhajícím jarem. Bílá ředkev obsahuje mimo jiné vitamín C, B, E. Díky vysokému obsahu vitamínu C je ceněná jako dobrý pomocník v boji proti nachlazením a celkovému posílení imunity. Klíčky obsahují taktéž vysoký podíl vitaminů C a E, rovněž vitaminy A, D a skupiny B. Jsou velice prospěšné pro naše zdraví, posilují imunitní systém, působí protizánětlivě a mají schopnost regenerovat organismus.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 270 g bílé ředkve
  • 500 g brambor
  • 1 jablko
  • 1 malá cibule
  • 3 snítky saturejky
  • sůl
  • bílý pepř
  • 3/4 litru kuřecího vývaru
  • 200 ml sojové smetany Alpo (lze použít klasickou smetanu)
  • olej
  • hrst klíčků (mungo fazolky, čočka, vojtěška)
  • sedmikrásky na ozdobu

Postup

1

V tlakovém hrnci si na oleji zesklovatíme cibulku a pak přidáme na kostičky nakrájenou bílou ředkev, brambory a jablko.

2

Mírně osolíme a trochu opepříme a vložíme snítky saturejky. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme cca 10 minut. Zeleninu umixujeme tyčovým mixérem do hladka a přidáme smetanu. Provaříme. Polévku podáváme s klíčky a ozdobíme sedmikráskami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé citronové čtverečky ke kávě či čaji

Svíčková omáčka bez mouky

Spirálový zeleninový koláč

Krevetová polévka bisque

Sýrové tyčinky z listového těsta s dvěma druhy sýrů

Dýňový “guláš“

Výborná boloňská omáčka

Bramborový salát s majonézou z červené čočky

Křupavé zeleninové placičky s česnekem a jarní cibulkou

Video: Asijské pečené kuřecí nudličky v sezamové omáčce s medem

Sójové “výpečky“

Dýňový tvarohový koláč bez cukru