Krémová polévka z pečené dýně a mrkve
Jemná krémová polévka plná zeleniny.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 800 g dýně hokkaido
- 200 g mrkve
- kousek celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- špetka majoránky
- špetka tymiánu
- špetka medvědího česneku
- 2 PL řepkového oleje
- 1 l + 750 ml vody – nebo vývaru
- 200 g brambor
- 1 PL sušené vegety – bez glutamanu nejlépe
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 200 g zakysané smetany
- chléb na krutony
Postup
1
Zeleninu nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte na větší kostky, přidejte česnek a vysypte na plech. Vše zasypte kořením, zakápněte řepkovým olejem a pečte při 200 °C cca 30 minut.
2
Mezitím dejte vařit 1 l vody/vývaru s očištěnými bramborami nakrájenými na kostičky a vegetou.
3
Upečenou zeleninu přidejte do vývaru a vše pořádně rozmixujte. Osolte, opepřete a přidejte strouhaný muškátový oříšek.
4
Pokud se vám líbí tato hustota polévky, můžete ji tak nechat, ale já přidala ještě dalších 750 ml vody (můžete přidat až 1 l) a přivedla k varu.
5
Nakonec pro zjemnění přidejte zakysanou smetanu a dle potřeby ještě okořeňte. Podávejte s opečenými krutony.
6
Polévka bude nadále houstnout.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}