Suroviny na korpus:
Na krém:
Troubu předehřejte na 180°C.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou.
V míse smíchejte sypké ingredience - mouku, špetku soli, kakao a prdopeč.
V další míse mixujte máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte vejce. Nakonec směs provoňte vanilkovým extraktem.
Podmáslí vlijte ke žloutkové směsi a přidejte všechny sypké ingredience.
Na závěr smíchejte 1 ČL jedlé sody s 1 ČL octa. Začne to pěnit a v tu chvíli to rychle zapracujte do těsta. Díky octu by nemělo být potřeba do těsta dávat barvivo a pokud ho tam dáte, červená bude ještě intenzivnější.
Těsto dejte do připravené formy a pečte asi 30 minut.
Po upečení nechte úplně vychladnout.
Mezitím si připravte náplň. V míse smíchejte cream cheese s mascarpone. Směs zasypte cukrem a přilijte do ní vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a zlehka vmíchejte do připravené směsi.
Dort rozřízněte napůl a poté díly spojte polovinou připraveného krému. Nakonec celý dort potřete zbylým krémem.
V receptu je uvedena doba pečení 30 minut. No tak já nevím… Když jsem pekla Red velvet cake, měla jsem formu uprostřed trouby a za 30 minut jsem měla vršek korpusu malinko chycený a uvnitř těsto tekuté. Pekla jsem tedy dál na sníženou teplotu (asi 160°C) na spodku trouby. Podle potřeby jsem ke konci pečení opět přidala na teplotě a korpus dopekla. Po upečení se korpus nelepí na špejli. Pokud budete špejli „osahávat“ – může se vám zdát těsto lepkavé – ano, je v tom podmáslí a tudíž je to žádané, ale KORPUS NA ŠPEJLI NELEPÍ :-). Celková doba pečení byla cca 50 – 60 minut. Moje trouba je už asi babička.