Red velvet cake

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na korpus:

  • 250 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 15 g holandského kakaa
  • 120 g změklého másla
  • 300 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 240 (+-) ml podmáslí
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička octa
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 polévková lžíce červeného gelového barviva
  • máslo na vymazání a mouku na vysypání formy

Na krém:

  • 250 g cream cheese neboli měkkého bílého sýru (Philadelphia – koupíte v Tescu)
  • 250 g mascarpone
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 240 g moučkového cukru (kdo chce, ubere)
  • 400 ml smetany ke šlehání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou.
V míse smíchejte sypké ingredience - mouku, špetku soli, kakao a prdopeč.
V další míse mixujte máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte vejce. Nakonec směs provoňte vanilkovým extraktem.
Podmáslí vlijte ke žloutkové směsi a přidejte všechny sypké ingredience.
Na závěr smíchejte 1 ČL jedlé sody s 1 ČL octa. Začne to pěnit a v tu chvíli to rychle zapracujte do těsta. Díky octu by nemělo být potřeba do těsta dávat barvivo a pokud ho tam dáte, červená bude ještě intenzivnější.
Těsto dejte do připravené formy a pečte asi 30 minut.
Po upečení nechte úplně vychladnout.

2

Mezitím si připravte náplň. V míse smíchejte cream cheese s mascarpone. Směs zasypte cukrem a přilijte do ní vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a zlehka vmíchejte do připravené směsi.

3

Dort rozřízněte napůl a poté díly spojte polovinou připraveného krému. Nakonec celý dort potřete zbylým krémem.

Poznámka

V receptu je uvedena doba pečení 30 minut. No tak já nevím… Když jsem pekla Red velvet cake, měla jsem formu uprostřed trouby a za 30 minut jsem měla vršek korpusu malinko chycený a uvnitř těsto tekuté. Pekla jsem tedy dál na sníženou teplotu (asi 160°C) na spodku trouby. Podle potřeby jsem ke konci pečení opět přidala na teplotě a korpus dopekla. Po upečení se korpus nelepí na špejli. Pokud budete špejli „osahávat“ – může se vám zdát těsto lepkavé – ano, je v tom podmáslí a tudíž je to žádané, ale KORPUS NA ŠPEJLI NELEPÍ :-). Celková doba pečení byla cca 50 – 60 minut. Moje trouba je už asi babička.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dvouvrstvý Nutellový cheesecake

Video: Extra čokoládová roláda se šlehačkou

Fit zapečená dýně s brokolicí a parmezánem

Finský borůvkový koláč Mustikkapiirakka

Lasagne bez pečení a připravené do hodiny

Video: Overnight oats – 6 variant ovesných kaších připravených přes noc

Tvarohové chuťovky

Výborná boloňská omáčka

Video: Bramborové soufflé s parmezánem a čedarem

Pikantní rajčatová omáčka s polentovými kostkami

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Borůvkové cupcaky s citrónovou kůrou a vanilkovým krémem