Jablečný štrůdl

Anonymní uživatel

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • těsto na croissant z poloviční dávky (lze použít i kupované listové, ale domácí je domácí)
  • 1kg jablek
  • skořice, třtinový cukr na dochucení

Postup

1

Jablka si očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Které dáme restovat na rozpálenou pánev společně s kousíčkem másla. Okořeníme skořicí a cukrem. Dusíme do měkka.

2

Těsto vyválíme na pláty. Na ty pak do jedné poloviny dáme restovaná jablka (druhou lze ozdobit vyřezáním mřížky či pruhů)

3

Těsto stočíme tak, aby jsme měli dvě vrstvy těsta na vrchu (popřípadě část s mřížkou nahoře). Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova při 200°C

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkový čokoládový dortík

Ostružinové smoothie

tradiční vánoční bramborový salát

Tradiční vánoční bramborový salát

Hustá mrkvová polévka

Kukuřičné špagety se špenátovým pestem

Fíkové kostičky s kokosem (last minute cukroví)

Fitness nepečené ovesné sušenky s malinovou náplní

Kuskusové rizoto hotové do 15 minut

Vanilkový cheesecake s pěnou z bílé čokolády

Cuketovo – dýňové jáhloto

Mrkvové cupcakes s pomarančovým cream cheese krémom

Rebarborové chutney na maso i těstoviny