
Dále pak podle počtu porcí:
Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má vyhráno a ostatní ho nechají probublávat 8 hodin nebo celou noc na velmi mírném ohni.
Maso a kosti omyjte studenou vodou a vložte do velkého hrnce. Nechte povařit, vodu s pěnou slijte, omyjte maso, kosti i hrnec a znovu přiveďte k varu a plamen stáhněte, aby voda jen probublávala. Případné nečistoty z povrchu opět seberte nebo proces s omytím ještě zopakujte. .
Oloupanou cibuli rozřízněte napůl, řeznou plouchou dejte na suchou pánev, přihoďte všechno celé koření a podélně rozpůlený, paličkou trochu naklepaný zázvor také. Opékejte pozvolna, až cibule i zázvor chytnou barvu a koření se krásně rozvoní. Všechno přidejte do vývaru spolu se solí
Když už je vývar hotový, přecedíme jej nejlépe přes plátýnko, maso použijeme buď do Phở bò chín nebo ho využijeme jinak. Pro servírování Phở bò tái vývar udržujeme v mírném varu.
Nudle vyjmeme ze studené vody a na max. půl minutky je necháme v sítku povařit ve vroucí vodě. Necháme okapat a dáme do misky. Na ně na velmi tenké plátky nakrájené syrové hovězí maso, zasypeme spoustou na jemná kolečka nakrájené jarní cibulky, mungo výhonků a koriandru. A zalijeme vroucím vývarem. Vývar lijte od okraje, nikoliv shora, bylinky by vám ihned zavadly. Každý u stolu si pak dochutí podle sebe rybí omáčkou, limetkovou ( citronovou šťávou ) a chilli.