Polévka z červeného zelí a fazolí

Máte rádi zelňačku? A víte o tom, že jde udělat i v krémové verzi? Já jsem si nějak v poslední době oblíbila zelí v jakékoliv formě, bílé, červené, dušené nebo třeba syrové v salátu. No a tahle polévka z červeného zelí Vás dostane jak chutí, tak i vzhledem. Je totiž naprosto nádherně sytě fialová...

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2 menší hlávky červeného zelí
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 bio zeleninový bujón
  • 1 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce kokosové kysané smetany
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Zelí zbavte košťálu a nakrouhejte najemno. Z fazolí slijte nálev a pořádně je propláchněte.

2

V hrnci si rozehřejte olej a dejte na něj zpěnit najemno nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přidejte nakrájené zelí, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přihoďte zeleninový bujón, špetku soli a pepře a nechejte vařit cca 40 minut, dokud zelí úplně nezměkne. Na posledních pět minut vaření přidejte propláchnuté červené fazole.

3

Po uvaření polévku přelijte do většího mixéru, přidejte lžíci kysané smetany a rozmixujte na hladký krém.

Poznámka

A fialový zázrak na světě! Polévka je bez kysané smetany v podstatě docela sladká, takže pokud Vám to vyhovuje, můžete smetany ubrat nebo ji úplně vynechat. Pokud máte ale naopak zelňačku rádi hodně kyselou, můžete hlávku čerstvého zelí vyměnit za zelí kysané.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové rolky s náplní ze sýra a sušených rajčat

Svěží nektarinkový salát s prosciuttem

Cuketový chlebík absolutně dietní bez mouky

Vegmezán – Veganský parmezán

Bezlepkové pohankové lívanečky s fíkovou omáčkou

Kuřecí Cordon Bleu nugetky bez smažení

Mrkvánky

Domácí nutella

Hrníčkový mrkvový dort s mascarpone krémem

Zeleninové ragů s bulgurem

Nudle s brokolicí, restovaným kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Kuřecí řízky s kokosovou strouhankou