Snadný recept na sladké domácí Salko

Výborné Salko, které je rozhodně levnější než kupované. Recept jsme našli na stránkách paní Julie (Juha), které si můžete prohlédnout zde. Na internetu jsem schválně hledala i další recepty a jsou většinou ze sušeného mléka, což se mně moc nelíbí. Když už domácí, tak ať je skutečně domácí. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

(na cca 300g Salka)

  • 600 ml plnotučného mléka
  • 200 g cukru
  • 40 g másla (nemusí být)

Postup

1

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a máslo. Přivedeme prudce k varu.

2

Při varu stáhneme plamen a za neustálého míchání vaříme až do zhoustnutí po dobu cca 20 – 40 minut. Záleží na tom, jak husté chceme Salko mít. Pamatujte, že  Salko zhoustne, jakmile jej zchladíte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

„Uzená“ pražená cizrna

Thajská pikantní polévka s krevetami – tom yum goong

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Guláš

Jednoduchý hrnkový knedlík

Naše perníčky

Tvarohový cheesecake do mističky

Hrnková šlehačková bublanina s ovocem za 40 minut

Čokoládové řezy s karamelem, čokoládovými kousky a ořechy

10 snadných dipů k chipsům, krekrům a křehkému pečivu

Stracciatella torta s čokoládovými ozdobami