Polévka z máslové dýně se zázvorem

Máslová dýně je podle mě jedna z nejchutnějších dýní vůbec. Narozdíl od běžného hokkaida se bohužel musí loupat (což je dost o nervy, protože slupka bývá často dřevnatá), ale výsledek nakonec vždycky stojí za to. Dýňová polévka je klasika, kterou ale dost lidí nemusí právě kvůli nasládlé chuti dýně. Já ale obvykle do dýňovky přidávám i další kořenovou zeleninu a bramboru, což sladkou chuť dýně vyrovná a chutná to pak takhle téměř všem. Takže pokud dýňovku nemusíte, zkuste jí dát druhou šanci s tímto receptem doplněným o zázvor, díky kterému je polévka ještě o něco zdravější.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší máslová dýně
  • 1 větší brambora
  • 1 menší celer
  • 1 menší petržel
  • kousek zázvoru (cca 5 cm)
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

1

Dýni oloupeme, podélně rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky. Veškerou další zeleninu očistíme a taktéž nakrájíme na kostičky. Cibuli a zázvor oloupeme.

2

Cibuli nakrájíme najemno a dáme ji do hrnce restovat na lžíci oleje. Až cibulka zezlátne, přidáme veškerou nakrájenou zeleninu, kterou krátce orestujeme s cibulí a zalijeme cca litrem vody. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný zázvor a necháme vařit asi 35 minut.

3

Polévku po uvaření důkladně rozmixujeme.

Poznámka

Do polévky není nutné přidávat smetanu, je velmi chutná sama o sobě. Pokud si ale chcete dopřát a mít polévku o něco jemnější, zkuste do ní zamíchat například kokosové mléko :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Crostata s marmeládou

Domácí kakaový marcipán bez cukru

Křehký špenátový quiche s ricottou, vejci a celozrnnou krustou

Salát s sebou

Video: 7 jedinečných japonských dezertů

Krémový čokoládovo-borůvkový dortík bez lepku

Vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny

Vykostěná kuřecí stehýnka se smetanovou omáčkou

Zdravé dýňové rizoto

VIDEORECEPT: Dýňové cupcaky

Domácí pomerančová zmrzlina bez rafinovaného cukru

Mujaddara