Polévka z červené čočky
Pokud jste zatím do své kuchyně nepustili červenou čočku, je čas to napravit. Je velmi variabilní, dobře stravitelná a navíc skvěle chutná! Zkuste naši polévku z červené čočky.

Ingredience na 4 porce
- livový olej 2 lžíce
- jarní cibulka 1 ks
- mrkev 200 g
- česnek, utřený 2 stroužky
- rajčatový protlak bez cukru 30 g
- krájená rajčata z konzervy 200 g
- zeleninový vývar 1 litr
- červená čočka 150 g
- sušený tymián 1 lžička
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut. Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Přimíchejte rajčatový protlak, rajčata a vše zalijte vývarem.
Polévku přiveďte k varu a přisypte červenou čočku společně s tymiánem. Vařte do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
červená čočka čočka polévka polévka z červené čočky polévka z čočky polívka Luštěniny Polévky Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře