Polévka z medvědího česneku s bramborem

Sezóna medvědího česneku je velmi krátká, a tak není divu, že se snažíme tuto bylinku plnou vitamínů v kuchyni co nejvíce využít. Příprava krémové polévky z medvědího česneku s brambory je velmi snadná a chuti medvědího česneku nechá krásně vyniknout.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • střední cibule 1 ks
  • máslo 1 lžíce
  • střední brambory 2 ks
  • medvědí česnek 300 g
  • smetana 31% 200 ml
  • voda nebo zeleninový vývar
  • sůl, pepř

Postup

1

Nejprve pokrájejte cibuli najemno a na másle orestujte dozlatova.

2

Mezitím oloupejte a pokrájejte brambory na 1 cm velké kousky.

3

Polovinu brambor vložte do orestované cibule, přidejte medvědí česnek, sůl, pepř, zalijte smetanou a trochou vody či vývaru.

4

Celé vařte, až jsou brambory měkké, cca 10 minut. Poté všechny suroviny rozmixujte do hladké polévky.

5

Nakonec přidejte druhou polovinu brambor a vařte, až budou brambory měkké. Dochuťte solí a pepřem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Valentýnské vanilkové cupcaky

Extra čokoládové veganské muffiny

Grissini – italské tyčinky

Krásné malinové cupcaky s krémem ze šampaňského

Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut

Ovesné sušenky

Recept na adventní věnec z perníku

Domácí pizza bez droždí

Video: Tradiční japonské vepřové knedlíčky vařené v páře

Nepečený tvarohový cheesecake s banány a ořechy

Originálně zapečený toustový chléb hotový za pár minut

Domácí kávová zmrzlina se špetkou kakaa