Ovesná kaše

Levná, rychlá, chutná! Jeden z mých nejoblíbenějších receptů ke snídani! :) Aneb začněme ráno zdravě.

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Kaše

  • 1 díl ovesných vloček (pro 2 osoby 250 ml)
  • 2 díly vody (pro dvě osoby 500 ml)
  • mléko (dle vlastního vkusu)
  • javorový sirup (nebo něco jiného na oslazení – med, cukr, …)
  • skořice
  • oříšky, rozinky, chia semínka, strouhaný kokos, čokoláda, ovoce, …

Postup

1

Do hrnce nalijeme vodu a k ní přisypeme vločky. Přivedeme k varu (já obvykle přiběhnu ke sporáku pozdě, takže už to bublá ažaž :D), poté ztlumíme (já vypnu a dovářím na rozpálené plotýnce) a postupně přiléváme mléko – v množství, které máme rádi. (Mléko se může vynechat, ale mě to alespoň víc nasytí.)

2

Potom kaši přelijeme do mističky, kde ji necháme trošku zchladit, aby nebyla tak horká. Kaše na fotce je posypaná skořicí a zalitá javorovým sirupem (víc věcí jsem neměla :D ). Tak dobrou chuť!

Poznámka

Vůbec nic se nestane, když při vaření přidáme více vody, akorát se kaše déle vaří, než zhoustne. Kaši v hrnci míchám dřevěnou vařečkou (nejlépe druhým koncem).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuracie prsia na póre a šampiňónoch s cottage syrom

Domácí toblerone

Pečená rajčata s bylinkami a česnekem

Lahodná oříšková roláda se zakysanou smetanou

Nepečené karamelové kokosky s hořkou čokoládou do 30 minut

Tofu v rajčatové omáčce s quinoou

Křehké kuličky s kuřecím masem, bylinkami a rajčatovou omáčkou

Přepuštěné máslo – ghí

Řezy alla mrož

Ovesná kaše s jablky, ořechy a skořicí

Hrášková krémová polévka

Šíleně dobrý dezert – smažená zmrzlina