Tato polévka plná zeleniny Vás zasytí a při chladnějších dnech i pořádně zahřeje. Přitom je jen ze zeleniny. Slaninu samozřejmě můžete vynechat. :)
Michaela
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
4 plátky slaniny, pokrájené (můžete vynechat)
2 lžíce másla
2 stroužky česneku, nasekané najemno
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
1/4 hrnku hladké mouky
4 hrnky vývaru (můžete použít i víc, podle toho, jak hustou polévku máte rádi)
1 hrnek mléka
1 květák, pokrájený na menší kousky
1 bobkový list
sůl a pepř
2 lžičky posekané petrželky
Postup
1
Na pánvi osmahněte slaninu dokřupava a odložte ji na talířek vyložený ubrouskem.
2
Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte česnek, cibuli, mrkev a máslo. Restujte, aby zelenina trochu změkla, cca 3–4 minuty. Přidejte květák a bobkový list a restujte další 3–4 minuty.
3
Do zeleniny vmíchejte mouku a lehce orestujte, cca minutu.
4
K zelenině vmíchejte vývar a mléko. Nechte provařit cca 12–15 minut, aby květák změkl.