Poctivá květáková polévka, která skutečně zasytí

Tato polévka plná zeleniny Vás zasytí a při chladnějších dnech i pořádně zahřeje. Přitom je jen ze zeleniny. Slaninu samozřejmě můžete vynechat. :)

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 plátky slaniny, pokrájené (můžete vynechat)
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, nasekané najemno
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 4 hrnky vývaru (můžete použít i víc, podle toho, jak hustou polévku máte rádi)
  • 1 hrnek mléka
  • 1 květák, pokrájený na menší kousky
  • 1 bobkový list
  • sůl a pepř
  • 2 lžičky posekané petrželky

Postup

1
Na pánvi osmahněte slaninu dokřupava a odložte ji na talířek vyložený ubrouskem.
2
Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte česnek, cibuli, mrkev a máslo. Restujte, aby zelenina trochu změkla, cca 3–4 minuty. Přidejte květák a bobkový list a restujte další 3–4 minuty.
3
Do zeleniny vmíchejte mouku a lehce orestujte, cca minutu.
4
K zelenině vmíchejte vývar a mléko. Nechte provařit cca 12–15 minut, aby květák změkl.
5
Dochuťte solí a pepřem.
6
Podávejte posypané opečenou slaninou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hráškové risotto s uzeným lososem

Letní tup: Osvěžující okurkový salát

Podzimní zapečená zelenina

Nepečené cukroví – čokoládové kuličky s bourbonem

Nepečený tvarohový cheesecake s banány a ořechy

8 svěžích limonád do parných dní

Křupavá ořechová granola

Snadné nepečené banánovo-kokosové kuličky bez přidaného cukru

Chilli con carne s čokoládou

Video: Extra čokoládové palačinky se smetanově čokoládovou polevou

Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Dezert s překvapením – Šálek kávy, který můžete sníst úplně celý