Jemný makovec s třešněmi a pudinkovým krémem

Makovec pozvednutý na vyšší úroveň ! 🙂 Přidejte k této stálici třešně s jemným pudinkovým krémem a budete překvapeni opravdu výjimečnou chutí. Navíc je rychle hotový, takže skvěle poslouží jako dobrota ke kávě či svačinka pro děti. rekl
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Porce: 10 – 12

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 250 g mletého máku
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 1/2 – 2 hrnky zavařených višní nebo třešní

Náplň

  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 3 lžíce cukru
  • 400 ml třešňové šťávy

Postup

1

Ze zavařených třešní odlejte do vhodné nádoby šťávu a zbytek nechte okapat.

2

V misce promíchejte mouku, mák a moučkový cukr. Přidejte vejce, olej, mléko a promíchejte v hladké těsto.

3

Plech o velikosti 20×30 cm s vyšším okrajem vymažte olejem a vysypejte moukou. Vlijte do něj těsto a na jeho vršek pokládejte třešně.

4

Předehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 30 minut nebo dozlatova.

5

Mezitím si připravte náplň. Šťávu z třešní smíchejte s cukrem v rendlíku. Přisypte pudink, vložte na plotnu a uvařte v hustý pudink.

6

Vychladlý korpus rozřízněte podélně na polovinu a naplňte jej částečně zchladlým pudinkem.

7

Můžete podávat ihned, nebo nechat makovec chvíli odpočinout, aby se krém hezky vstřebal do korpusu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové vafle s rooibosem, ořechy a medem

Domácí čokoládové müsli s kokosem

Hrušky dušené v červeném víně se skořicí, hřebíčkem a badyánem

Kuřecí nudličky po thajsku s jasmínovou rýží

Snadné řezy s vanilkovým pudinkem a čokoládovou polevou

Zdravé energetické tyčinky jen ze 3 ingrediencí

Smažený květák zdravěji aneb pečný v sýrovém těstíčku

Nepečené čokoládové pralinky s lískovými oříšky a domácí nutellou

Veganský bramborový guláš

Pomazánka z pečeného lilku

Ricottový dezert s fíky

Brokolicová roláda s tvarohem