Těsto
Náplň
Na dokončení
Ze příslušných surovin zpracujte těsto, kterým vyložte dortovou formu. Vyložte jím stěny až po okraje. Zařízněte neúhledné okraje.
Do těstem vyložené formy vložte alobal a nasypte na něj hrách. Korpus se bude péct „naslepo“ 45 minut v troubě vyhřáté na 175 ⁰C.
Po upečení s hrachem nebo jinou luštěninou obsah vysypte i s alobalem a dopečte 15 minut dozlatova. Nechte zchladnout.
Čokoládu rozpusťte se smetanou. Přimíchejte oříškový krém. Do zchladlé směsi vmíchejte tvaroh.
Čokoládovou náplň nalijte na korpus a nechte přes noc v lednici ztuhnout.
Našlehejte smetanu se ztužovačem, oslaďte podle chuti moučkovým cukrem a přidejte trochu skořice. Smetanu navršte na koláč. Poté posypte hoblinami čokolády.