Pečený zázvorový čaj s citrusy

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1kg pevného čerstvého zázvoru
  • 2 citrony
  • 2 limetky
  • 2PL rumu ( popř. slivovice )
  • 800g třtinového cukru
  • 4 badyány
  • 2 svitky skořice
  • cca 15 hřebíčků

Postup

1

Zázvor oloupeme, jde to velmi dobře obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájíme ho do vyššího pekáče na tenké plátky ( cca 3mm ) .

2

Z dobře omytých citrusů okrájíme kůru i s bílou slupkou a nakrájíme je na kostičky cca1x1cm, přidáme k zázvoru spolu s kořením. Skořici rozlámeme na menší kusy. Z okrájené citrusové kůry ještě odřízneme bílou hořkou slupku a kůru nakrájíme na tenké proužky a vhodíme ke směsi.

3

Pokud si budete chtít udělat čaj , stačí na 250ml hrnek cca 2-3KL směsi včetně šťávy a zalijete pouze vroucí vodou. Směs je hodně koncentrovaná a štiplavá, tak opatrně ;-)
Samozřejmě sklenky jako dárky můžete nazdobit podle vkusu každého.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Opékané česnekové brambory s parmazánem

Třešňová roláda z listového těsta s vlašskými ořechy

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Galette ze špaldovky s jahodami a malinami

Křupavé seitanové řízečky s mrkvovou kaší

Snadné a lahodné karamelové poháry s burizony

Polenta se sušenými rajčaty a olivami

Domácí ledová čokoláda s brusinkami, goji a mandlemi

Kurkumou barvená vejce s jogurtovou náplní a pažitkou

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

Losos v rajčatové omáčce