Rebarborovo – mrkvová směs

Také znáte rebarboru jen z koláče? Je nejvyšší čas na změnu :-)

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 velké řapíky rebarbory
  • 3 mrkve
  • 3 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce přepuštěného másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kari koření
  • sůl, pepř

Postup

1

Rebarboru oloupeme a nakrájíme asi na centimetrové špalíčky. Mrkev nakrájíme na půlkolečka, cibuli na kostičky.

2

Na rozehřátém přepuštěném másle (v tomhle receptu opravdu doporučuji kvůli chuti máslo a ne olej) zpěníme cibuli. Přidáme mrkev, promícháme a po minutě přidáme i rebarboru. Chvilku smažíme, asi po 5 minutách zasypeme kari kořením, osolíme, opepříme, přidáme stroužek česneku a ještě chvilku počkáme, až se rebarbora rozpadne - směs nám pěkně zahustí. No a je hotovo.

Poznámka

Tuto pikantní směs můžeme podávat s rýží, s bramborami, s těstovinami, nebo jen tak s chlebem, či na topinkách.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená brambora s bylinkami a mořskou solí

Křupavé kuřecí kousky s 11 druhy koření a bylinek

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal

Video: Zdravá verze kuřecího Katsu curry s květákovou rýží

Restovaná kuřecí prsa s limetkou a česnekem

Zapékané mleté hovězí se zeleninou, bramborami a sýrem

Dýňový falafel se špenátem

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

Cuketové brownies s malinami

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Dýňový dort se slaným karamelem