Rebarborovo – mrkvová směs

Také znáte rebarboru jen z koláče? Je nejvyšší čas na změnu :-)

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 velké řapíky rebarbory
  • 3 mrkve
  • 3 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce přepuštěného másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kari koření
  • sůl, pepř

Postup

1

Rebarboru oloupeme a nakrájíme asi na centimetrové špalíčky. Mrkev nakrájíme na půlkolečka, cibuli na kostičky.

2

Na rozehřátém přepuštěném másle (v tomhle receptu opravdu doporučuji kvůli chuti máslo a ne olej) zpěníme cibuli. Přidáme mrkev, promícháme a po minutě přidáme i rebarboru. Chvilku smažíme, asi po 5 minutách zasypeme kari kořením, osolíme, opepříme, přidáme stroužek česneku a ještě chvilku počkáme, až se rebarbora rozpadne - směs nám pěkně zahustí. No a je hotovo.

Poznámka

Tuto pikantní směs můžeme podávat s rýží, s bramborami, s těstovinami, nebo jen tak s chlebem, či na topinkách.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cheessecake s lesním ovocem

Slaný cuketový koláč se slaninou

Kuřecí prsa pečená na másle s česnekem a tymiánem

Pečené cuketové podkovy

Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Rajčatová omáčka bez mouky s plněnými palačinkami

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Lasagne bez pečení a připravené do hodiny

Aşure (turecký veganský dezert)

Recept na lahodné košíčky Ferrero Rocher

Dýňová roláda s vanilkovým krémem

Bazalkovo-citrónové cupcaky