Sýrové palačinky z bramborové kaše

Pokud Vám zbude trochu brambor, není nic lepšího, co s nimi můžete udělat. Tyhle sýrové placičky jsou naprosto úžasné.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnečky chlazené bramborové kaše (kolem 600 gramů)
  • 2/3 hrnečku strouhaného čedaru (kolem 150 gramů)
  • 2 lžíce krájené šalotky
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnečku (kolem 100 gramů) a 3 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl
  • zakysaná smetana

Postup

1

Ve velké míse zamíchejte bramborovou kaši, nastrouhaný čedar, rozšlehané vejce a 3 lžíce hladké mouky.

2

Rozdělte těsto na 12 porcí. Každou rukama uhnětejte do kuličky a následně dlaní zmáčkněte na placku o výšce přibližně jednoho centimetru.

3

Do další mísy si nasypejte půl hrnečku mouky a každou placičku v mouce lehce obalte.

4

Rozehřejte si olej na pánvi a každou palačinku smažte z obou stran, dokud nezhnědne (přibližně 3 až 4 minuty).

5

Když je palačinka hezky hnědá, sundejte ji z pánve a přesuňte ji na talíř přikrytý papírovým ubrouskem. Zbavíte se tak přebytečného oleje.

6

Okamžitě jemně posypejte solí. Podávejte se zakysanou smetanou a pokrájenou šalotkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřová kýta s paprikou a koprem

Šťavnaté masové kuličky s baby brambory zapečené ve smetanové omáčce

Houby zapečené s brambory a smetanou

Dýňová roláda s vanilkovým krémem

Roštěnky na houbách

Aşure (turecký veganský dezert)

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Pikantní bramborovo mrkvový krém

Polévka z medvědího česneku s bramborem

Cuketové pickles

Vietnamský salát bún bò nam bộ

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem