Pečené cuketové podkovy
Toto je lehčí varianta obalované smažené cukety.

Ingredience na 4 porce
- 1 větší cuketa
- 6 lžic oleje
- 150 g hladké kukuřičné mouky
- koření podle chuti (použila jsem italskou směs a sušený česnek)
- sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Cuketu oloupeme a nakrájíme na podkovy.
Po částech dáváme do uzavíratelné mísy, přidáme vždy 2 lžíce oleje a koření. Mísu uzavřeme a protřepeme, cuketa se rovnoměrně obalí v koření a oleji. V tomto kroku ještě nepřidáváme sůl, aby nám cuketa nepouštěla vodu.

Kukuřičnou mouku osolíme, dáme do většího mikrotenového sáčku, vložíme okořeněnou cuketu, sáček nafoukneme, uzavřeme a protřepeme. Cuketa se bez práce obalí. Takto obalenou cuketu dáme na olejem zlehka pomaštěný pečící papír a pečeme v troubě vyhřáté na 200 - 220 stupňů dozlatova. V polovině pečení otočíme (případně můžeme olejem v rozprašovači na začátku pečení postříkat, obracení tak odpadne)
Mohlo by vás zajímat:
Cuketa