fbpx

Pečené cuketové podkovy

Toto je lehčí varianta obalované smažené cukety.

Pečené cuketové podkovy

Ingredience na 4 porce

  • 1 větší cuketa
  • 6 lžic oleje
  • 150 g hladké kukuřičné mouky
  • koření podle chuti (použila jsem italskou směs a sušený česnek)
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Cuketu oloupeme a nakrájíme na podkovy.

2

Po částech dáváme do uzavíratelné mísy, přidáme vždy 2 lžíce oleje a koření. Mísu uzavřeme a protřepeme, cuketa se rovnoměrně obalí v koření a oleji. V tomto kroku ještě nepřidáváme sůl, aby nám cuketa nepouštěla vodu.

Pečené cuketové podkovy
3

Kukuřičnou mouku osolíme, dáme do většího mikrotenového sáčku, vložíme okořeněnou cuketu, sáček nafoukneme, uzavřeme a protřepeme. Cuketa se bez práce obalí. Takto obalenou cuketu dáme na olejem zlehka pomaštěný pečící papír a pečeme v troubě vyhřáté na 200 - 220 stupňů dozlatova. V polovině pečení otočíme (případně můžeme olejem v rozprašovači na začátku pečení postříkat, obracení tak odpadne)

Mohlo by vás zajímat:
Cuketa

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře