Mrkvový dort s tříbarevným krémem a medvídky Pedro Tutti Frutti

Mrkvový dort je už dnes klasika, která se těší velké oblibě v Evropě i za oceánem. Receptů na tento skvělý dezert je celá řada. Jedním z nejzajímavějších je vláčný dort s tříbarevným krémem ozdobený roztomilými medvídky. Dezert je vhodný na dětské oslavy a párty. Užijí si ho všichni, kdo milují provoněné a nápadité dortíky v kombinaci s oblíbeným želé Pedro, které potěší malé i dospělé.

Dezerty nejen pro děti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Množství je určeno pro dortovou formu o průměru 18 cm

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 lžičku javorového sirupu
  • 240 g polohrubé mouky
  • 1,5 zarovnané lžičky kypřící sody
  • 1,5 zarovnané lžičky prášku do pečiva
  • 1 vrchovatou lžičku skořice
  • 200 ml oleje
  • 7 nahrubo nastrouhaných mrkví
  • špetku soli

Na krém:

  • 600 g termizovaného smetanového sýru typu lučina
  • 120 g změklého másla
  • 160 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
  • 1 lžičku javorového sirupu
  • trochu citronové šťávy
  • 3 různé potravinářské barvy
  • 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků na ozdobu

Postup

1

Ve větší míse vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem.

2

Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte do mísy k vaječné směsi.

3

Pak postupně do mísy zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Vzniklé těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte přibližně hodinu na 180°C.

4

Mezitím vyšlehejte dohladka změklé máslo s cukrem, sirupem a lučinou. Citronovou šťávou dolaďte dle vaší chuti .

5

Krém rozdělte do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dejte stranou a použijte k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.

6

Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort potřete ze všech stran neobarveným krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle své fantazie a nechte vychladit v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polenta s máslem a parmezánem

Makaróny se směsí z avokáda

Guacamole

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Ořechové vánoční cukroví s lahodným krémem a polevou

Staročeské koláče

Slaná květáková roláda s mozzarellou

Grilované broskve s levandulí a mátou

Trhané hovězí

Murkha dhál

Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou

Zeleninový vývar „ze zbytků“