Hovězí tacos s guacamole
Hovězí trhané maso
Guacamole
Připravíme si všechny suroviny, abychom pak mohli tacos jednoduše a rychle naplnit (krok 2. a 3.)
Hovězí trhané maso:
1) Hovězí maso si nakrájíme na větší kousky a v litinovém pekáči si ho na olivovém oleji zprudka opečeme ze všech stran.
2) Mezitím si rozpálíme troubu na 150 stupňů a připravíme si zbylé ingredience.
3) Když je maso ze všech stran pěkne opečené, přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme. Poté zalijeme zhruba 3-4 dcl vody a přiklopíme víkem.
4) Maso pečeme 2,5-3 hodiny. V průběhu maso občas otočíme. Omáčka se nám musí zredukovat na minimum.
5) Maso si po vychladnutí vidličkou natrháme na vlákna.
Guacamole:
1) Rajčata si nařízneme do kříže a zalijeme horkou vodou. Po chvíli je z vody vytáhneme a oloupeme. Nakonec z nich ještě odstraníme měkký vnitřek. Rajčata si nakrájíme na drobné kostičky.
2) Šalotku si nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům. Avokádo oloupeme a vidličkou ho rozmačkáme na pastu, kterou nakonec přidáme také k rajčatům.
3) Tuto směs zakápneme šťávou z limety. Osolíme a opepříme podle chuti.
Česrtvý sýr si vyndáme z obalu a nadrobíme najemno do misky.
Salát si nakrájíme a připravíme do misky.
Rozpálíme si pánev (nasucho). Na ní opékáme z obou stran kukuřičné placky. Zhruba minutu z každé strany. Poté si je vytvarujeme do tvaru tacos (tvar U) a necháme chvilku vychladnout, aby požadovaný tvar držel.
Nakonec tacos plníme takto: guacamole, sýr, salát, hovězí maso, guacamole a nakonec pár lístků koriandru.