Dýnové lívance

Poslední dýňový recept tohoto roku je tady. Prosili jste mě o veganské recepty, a tak jsem se do toho konečne pustila a vytvořila tyto úžasné VEGANSKÉ DÝŇOVÉ LÍVANCE, které můžete podávat jako dezert i jako hlavní chod.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Dýnové pyré

  • 300 g dýně hokkaido
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 dcl sójového mléka

Lívance

  • 250 ml sójového mléka
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • špetka soli
  • 4 lžíce cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce dýňového pyré
  • 4–5 lžic hladké mouky

Postup

1

Nejdříve si vytvoříme dýňové pyré, které nám poslouží místo vajec.
Dýni pokrájíme na větší kousky, pokapeme olejem a pečeme na 180 °C 30 minut. Po vychladnutí přidáme mléko a rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou kaši. Vzniklé pyré použijeme na lívance, ale co nespotřebujete, schovejte a použijte do moučníků, buchet, jako základ na dýňovou omáčku nebo do těstovin.

2

Lívance:
Vše smícháme dohromady a těsto necháme alespoň půl hodiny odpočinout. Poté těsto lejeme na rozpálenou pánev a tvoříme lívance. Hotovou dobrotu můžete polévat javorovým sirupem, sypat skořicí, přidat oblíbené ovoce, zakysanou smetanu atd., atd., atd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krkovička s rajčátky a mrkví

Čokoládový dort

Dietní salát s jablkem, mrkví a čerstvou bazalkou

Široké nudle s gorgonzolou a sušenými rajčaty

Tvarohové knedlíčky plněné marcipánem s omáčkou z třešní

Super pálivé kuře

Ravioli s máslem a šalvějí

Snadný recept na sladké domácí Salko

Bulgurový koláč s rajčaty, mozzarelou, žampióny

Brie pečený s malinami, vlašskými ořechy a medovou zálivkou

Tuňák a losos na batátovém pyré s wasabi majonézou

Tvarohový cheesecake do mističky