Recept na klasickou tvarohovou bábovku nesmí na blogu chybět. Tento jsem dostala od kamarádky z Tábora a bábovka je opravdu krásně vláčná. Příště ji zkusím udělat z klasického másla a špaldové mouky. Uvidíme, zda bude recept fungovat i tak
Na skok v kuchyni
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
250 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
250 g hery (změklá)
250 g měkkého tvarohu
5 vajec
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
vanilkový extrakt
citronová kůra
máslo a mouka na vymazání formy
Postup
1
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků.
2
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
3
V jiné míse si ušleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, několika kapkami vanilkového extraktu a herou do světlé pěny. Do směsi zašleháme tvaroh a postupně přídáváme zlehka sníh z bílků.
4
V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a zlehka vmícháme do hotové směsi.
5
Formu na bábovku si vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do ní těsto.
6
Pečeme v horkovdušné troubě na 150 stupňů 55-60 minut. Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo.