Tvarohová bábovka

Recept na klasickou tvarohovou bábovku nesmí na blogu chybět. Tento jsem dostala od kamarádky z Tábora a bábovka je opravdu krásně vláčná. Příště ji zkusím udělat z klasického másla a špaldové mouky. Uvidíme, zda bude recept fungovat i tak

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g hery (změklá)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 5 vajec
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • vanilkový extrakt
  • citronová kůra
  • máslo a mouka na vymazání formy

Postup

1
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků.
2
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
3
V jiné míse si ušleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, několika kapkami vanilkového extraktu a herou do světlé pěny. Do směsi zašleháme tvaroh a postupně přídáváme zlehka sníh z bílků.
4
V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a zlehka vmícháme do hotové směsi.
5
Formu na bábovku si vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do ní těsto.
6
Pečeme v horkovdušné troubě na 150 stupňů 55-60 minut. Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Fitness zeleninový chléb: Brokolicový, Mrkvový a Řepný

Vepřové na rajčatech s cuketou a bazalkou

Polévka z mungo fazolek, mrkve a batátu

Dokonalý domácí kávový likér

Luční salát

Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Zdravé datlové tyčinky

Mrkvové karbanátky s uzeným tofu

Podzimní zapečená zelenina

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Slaný dort s lososem a batáty

Čokoládový cheesecake s karamelovými ořechy