Křupavá bramborová hnízda z muffinového plechu

Originální a jednoduchá bramborová příloha pro všechny příležitosti. Nesmažené, a přesto křupavé bramborové hnízdo, které perfektně doplní jakékoli maso, salát či váš oblíbený dip.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6-8 lžic másla
  • 1 kg brambor
  • sůl a pepř na dochucení
  • tymián (čerstvý či sušený)
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C.

2

Rozehřejte máslo v rendlíku a přidejte tymián a česnek.

3

Omyjte a nakrájejte brambory na tenčí plátky.

4

Ve velké míse promíchejte plátky brambor s půlkou máslové omáčky, osolte, opepřete.

5

Druhou polovinou bylinkového másla vymažte muffinové důlky v plechu

6

Do každého důlku dejte štědrou porci bramborových plátků, celý plech zakryjte alobalem a dejte péct na půl hodiny.

7

Po půl hodině sundejte z plechu alobal, opartně vyndejte a otočte vzhůru nohama bramborové kupy na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct na další čtvrt hodinu na 220 °C.

8

Můžete podávat jen tak s vaším oblíbeným dipem, nebo použijte jako originální přílohu k masu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Finské bramborové placky

Kuřecí lasaně se šunkou, zapečeným sýrem a česnekovou omáčkou

Trhané hovězí

Těstoviny s medvědím česnekem, kuřetem, ořechy a nivou

Vykřupané cuketovo parmezánové chipsy v těstíčku

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Šmakounové chilli con carne

Cuketovo-mrkvové placičky se sýrem

Vepřová kýta s paprikou a koprem

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a slaninou z jednoho pekáče

Podzimní buchta z dýně

Tátův bezchybný vepřový guláš