fbpx

Mrkvový dort s mascarpone polevou

Mrkvový dort s mascarpone polevou

Ingredience na 10 porcí

Těsto

  • 4 vejce
  • 100 g cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 200 ml oleje
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g vlašských ořechů – nejlépe mletých
  • 3 mrkve

 
Krém

  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru 

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

V míse vyšlehejte do pěny vejce s cukrem a vanilkou.

2

Poté přimíchejte olej.

3

Zvlášť v druhé míse smíchejte mouku se sodou, práškem do pečiva, špetkou soli a ořechy.

4

Tuto sypkou směs postupně vmíchejte do vaječné směsi.

5

Nakonec opatrně přimíchejte nastrouhanou mrkev.

6

Těsto vylijte do vymazané formy a pečte na 180 °C cca 1 hodinu.

7

Dort při pečení kontrolujte, ke konci můžete i trochu stáhnout teplotu.

8

Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a poté opatrně přišlehejte mascarpone a oslaďte.

9

Mascarpone vmíchejte opravdu pořádně, můžete i šlehat, a pozor, ať vám nezůstanou velké kousky.

10

Krém namažte na vychlazený korpus a ozdobte například kakaem.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře