Mrkvový dort s mascarpone polevou

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 4 vejce
  • 100 g cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 200 ml oleje
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g vlašských ořechů – nejlépe mletých
  • 3 mrkve

Krém

  • 1 kelímek mascarpone
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru

Postup

1

V míse vyšlehejte do pěny vejce s cukrem a vanilkou.

2

Poté přimíchejte olej.

3

Zvlášť v druhé míse smíchejte mouku se sodou, práškem do pečiva, špetkou soli a ořechy.

4

Tuto sypkou směs postupně vmíchejte do vaječné směsi.

5

Nakonec opatrně přimíchejte nastrouhanou mrkev.

6

Těsto vylijte do vymazané formy a pečte na 180 °C cca 1 hodinu.

7

Dort při pečení kontrolujte, ke konci můžete i trochu stáhnout teplotu.

8

Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a poté opatrně přišlehejte mascarpone a oslaďte.

9

Mascarpone vmíchejte opravdu pořádně, můžete i šlehat, a pozor, ať vám nezůstanou velké kousky.

10

Krém namažte na vychlazený korpus a ozdobte například kakaem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Maková náplň

Mrkvový dort

Ořechové košíčky s medovým žervé a hruškami

Křehounké tyčinky z jogurtového těsta připravené do 30 minut

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Banánové muffiny s oříšky

Video: Mramorované brownies se svěžím krémovým sýrem ochuceným pomerančem

Dietní tiramisu za 10 minut pro fitness nadšence

Pečený čaj ze směsi domácího a exotického ovoce

Marinované tofu se zelím a lokši

Banánový chlebíček

Šlehačková bábovka