Krtkův dort
Babička mě s dortem uzemnila, prej "ten je ale vynikající, to je ze sáčku?" Ne babi, ze sáčku není, představ si, že jsem ho dělala úúúplně sama :-)))

Ingredience na 6 porcí
- 200g špaldové mouky
- 80g kokosového cukru (popř. nahraďte jiným, ale budete nejspíše muset dát více)
- 2 vejce
- 120 g rozpuštěného másla
- 120 ml mléka
- 2 PL holandského kakaa
- 1 sáček prášku do pečiva (používám bezfosfát Amylon)
- Náplň
- 3 banány
- 50g kvalitní hořké čokolády
- 1 kostka tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- 1 smetana ke šlehání
- 40g kokosového cukru
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem.
Poté přidáme kakao a postupně přidáváme rozpuštěné máslo a mléko.
Jako poslední přidáme prášek do pečiva a mouku a promícháme.
Těsto vlijeme do dortové formy, pekla jsem na 180 stupňů, ale přiznám se, že byl takový shon a nevím jak dlouho, tipuji 40 minut (píchala jsem špejlí, jestli se už nelepí)
Poté, co korpus upečeme, jej necháme vychladit a vydlabeme vnitřek - ne až úplně na dno a asi 1cm od krajů - vydlabaný korpus si samozřejmě schováme.
Dno dortu vyskládáme napůl (příčně) rozkrájenými banány.
Krém, který budeme dávat na banány se skládá z vyšlehání smetany ke šlehání + poté přimíchání tvarohu a zakysanky, cukru a na jemno nastrouhané hořké čokolády.
Krém tedy navrstvíme a pěkně rozprostřeme na dort a posypeme vydlabaným korpusem.
Dáme alespoň na 2 hodiny do lednice.
Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře