
Suroviny na 500 ml sklenici:
Na nálev:
Cuketu omyjeme a strouháme na plátky i se slupkou škrabkou na zeleninu. Cuketu škrábeme, dokud nedojdeme ke střední části se semínky, tu nepoužijeme. Oloupeme si česnek.
Plátky cukety vložíme společně s celými stroužky česneku a čerstvými bylinkami do uzavíratelné sklenice. Veškeré suroviny na nálev vložíme do hrnce a zahřejeme, dokud se nerozpustí cukr a nálev nezačne vařit.
Ještě teplým nálevem zalijeme připravenou sklenici s cuketou tak, aby byla cuketa úplně ponořená.
Takto naloženou cuketu necháme alespoň 2 dny v lednici, poté můžeme konzumovat.
Tip: Pokud se nebojíte kyselého, můžete vynechat vodu a nálev udělat pouze z octa, cuketa pak má pořádné grády!