Cuketové pickles
Letošní úroda cuket je neskutečná. Vlastně letošní úroda celkově. Ještě nikdy se nám nestalo, že bychom už na konci července ve velkém sklízeli okurky, cukety, rajčata a dokonce i dýně hokkaido, které jsme například loni měli až na začátku září. Takže co se všemi těmi cuketami? Tuhle otázku teď řeším v podstatě každý den a vymýšlím recepty, aby to nebyly pořád jen cuketové placičky. Dnes mám tady cuketu nakládanou ve sladkokyselém nálevu, neboli pickles. Jde o skvělý doplněk k hlavnímu jídlu a vyhnete se zavařování, protože Vám v lednici vydrží minimálně dva týdny.

Ingredience na 1 porce
Suroviny na 500 ml sklenici:
- 1 větší cuketa
- 4 stroužky česneku
- několik snítek čerstvého tymiánu
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
Na nálev:
- 200 ml vody
- 300 ml octa
- 1 lžička soli
- 3 lžíce cukru
- 8 kuliček pepře
- 4 kuličky jalovce
- 2 lžičky semínek koriandru
- 2 lžičky kurkumy
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Cuketu omyjeme a strouháme na plátky i se slupkou škrabkou na zeleninu. Cuketu škrábeme, dokud nedojdeme ke střední části se semínky, tu nepoužijeme. Oloupeme si česnek.
Plátky cukety vložíme společně s celými stroužky česneku a čerstvými bylinkami do uzavíratelné sklenice. Veškeré suroviny na nálev vložíme do hrnce a zahřejeme, dokud se nerozpustí cukr a nálev nezačne vařit.

Ještě teplým nálevem zalijeme připravenou sklenici s cuketou tak, aby byla cuketa úplně ponořená.
Takto naloženou cuketu necháme alespoň 2 dny v lednici, poté můžeme konzumovat.

Poznámka
Tip: Pokud se nebojíte kyselého, můžete vynechat vodu a nálev udělat pouze z octa, cuketa pak má pořádné grády!
Mohlo by vás zajímat:
Cuketa
Hodnocení a komentáře


31. 1. 2023
J and K, Western blot analysis of total and phosphorylated YAP protein levels in the aorta of mice fed an HFHS diet for the indicated time periods cialis no prescription I too have thought to myself that we are on Clomid because we already have problems, so it may just be a correlation rather than cause
Odpovědět