Cuketové pickles

Letošní úroda cuket je neskutečná. Vlastně letošní úroda celkově. Ještě nikdy se nám nestalo, že bychom už na konci července ve velkém sklízeli okurky, cukety, rajčata a dokonce i dýně hokkaido, které jsme například loni měli až na začátku září. Takže co se všemi těmi cuketami? Tuhle otázku teď řeším v podstatě každý den a vymýšlím recepty, aby to nebyly pořád jen cuketové placičky. Dnes mám tady cuketu nakládanou ve sladkokyselém nálevu, neboli pickles. Jde o skvělý doplněk k hlavnímu jídlu a vyhnete se zavařování, protože Vám v lednici vydrží minimálně dva týdny.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 500 ml sklenici:

  • 1 větší cuketa
  • 4 stroužky česneku
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • několik snítek čerstvého rozmarýnu

Na nálev:

  • 200 ml vody
  • 300 ml octa
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce cukru
  • 8 kuliček pepře
  • 4 kuličky jalovce
  • 2 lžičky semínek koriandru
  • 2 lžičky kurkumy

Postup

1

Cuketu omyjeme a strouháme na plátky i se slupkou škrabkou na zeleninu. Cuketu škrábeme, dokud nedojdeme ke střední části se semínky, tu nepoužijeme. Oloupeme si česnek.

2

Plátky cukety vložíme společně s celými stroužky česneku a čerstvými bylinkami do uzavíratelné sklenice. Veškeré suroviny na nálev vložíme do hrnce a zahřejeme, dokud se nerozpustí cukr a nálev nezačne vařit.

3

Ještě teplým nálevem zalijeme připravenou sklenici s cuketou tak, aby byla cuketa úplně ponořená.

4

Takto naloženou cuketu necháme alespoň 2 dny v lednici, poté můžeme konzumovat.

Poznámka

Tip: Pokud se nebojíte kyselého, můžete vynechat vodu a nálev udělat pouze z octa, cuketa pak má pořádné grády!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový krém, co má říz

Celozrnný koláč s dýní a mangoldem

Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice

Těstoviny s krémovou avokádovou omáčkou

Murkha dhál

Plněný kuřecí prsíčka se zeleninou

Avgolemono – řecká citrónová polévka

Kuřecí prsíčka plněné cottage a rukolou

Dýňový falafel

Mexická quinoa z jedné pánve

Salátek s polibkem podzimu

Zapékaná kuřecí stehýnka na česneku a bylinkách