Cibulové kroužky

Když zapomeneš koupit popcorn na filmový večer, můžeš to napravit touhle jednoduchou věcí ze surovin, které máš doma pořád.

Carrie Vega

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2– cibule
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 0,5 hrnku strouhanky
  • 2 lžíce grilovacího koření
  • sůl (podle chuti)
  • řepkový/slunečnicový olej (na smažení)

Postup

1

Oloupej cibuli a nakrájej ji na silnější kroužky (čím užší kroužky, tím víc práce s obalováním). Rozděl je na jednotlivá kolečka.

2

Připrav si 2 misky. Do první rozmíchej mléko s bramborovým škrobem, do druhé strouhanku s kořením. Cibule namoč v mléku, poté ve strouhance. Doporučuji alespoň 2 vrstvy, těstíčko je potom lepší.

3

Předehřej si troubu na 150 °C a na plech s pečicím papírem rovnoměrně rozlož kroužky. Rozprašovačem nanes olej (pokud se ti nechce hledat rozprašovač, opatrně je polij), aby nebyly suché. Dej péci na 15 min., potom je otoč a nech je dopéct ještě 10 min.

Poznámka

Nejlépe si sednou s domácí tatarkou a zeleninou, k vyvážení chuti a „nezdravosti“ smaženého jídla. :) Lze použít i jako přílohu, např. místo hranolek. Bon Appétit!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Brokolicový koláč

Dort z karamelizovaných banánů

Ozdravný džus pro správné zažívání

Tuniakové karbonátky

Meruňkový kompot

Mandlové sušenky s kokosem a marmeládou bez cukru

Čočka po indicku

Domácí lískooříšková nutella

Křupavé bramborové krokety s šunkou, sýrem a jarní cibulkou

Rychlé pizzové topinky s sýrem, cherry rajčátky a bazalkou

Křupavé košíčky se sladkou vaječnou náplní