Black forest cake

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na korpus:

  • 50 g másla
  • 180 g hladké světlé mouky
  • 5-6 lžic kakaa, já ráda hodně hořké a silné takže jsem dávala 6 vrchovatých lžic
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 200 g cukru krystal
  • špetička soli
  • 1 vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 75ml horké vody

Ostatní suroviny:

  • 250 g kompotovaných višní ( klidně i víc 🙂
  • 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 500-700 g mascarpone ( já dávala 700g mám ráda víc krému )
  • 7-8 lžic moučkového cukru
  • 200ml smetany ke šlehání , vyšlehané do tuha
  • 200 g 70% čokolády
  • na ozdobení čokoládové hoblinky , můžete vynechat dort je už tak dost čokoládový

Postup

1

Nejprve si tedy předehřejeme troubu na 180°C a formu si vyložíme pečícím papírem a boky ještě vymažeme máslem. Dále si ohřejeme 75ml vody a máslo rozpustíme. Nejprve ve velké míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo, horkou vodu a nakonec do směsi zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem. Těsto nalijeme do formy a pečeme kolem 50ti minut. Když je korpus hotový necháme ho dokonale vychladnout, klidně ho můžete upéct den předem.

2

Nejprve si scedíme višně a dáme je stranou, do malého hrnce si nalijeme šťávu z kompotu vmícháme škrob a zahříváme dokud nezhoustne, dáme stranou trochu vychladnout a poté až vmícháme citrusovou šťávu.

3

Na stromy stačí jen rozehřát čokoládu a až vychladne,ale stále bude ještě tekutá ,naplníme s ní zdobící sáček nebo prostě obyčejný sáček u kterého vystřihneme pidi otvor a už jen na pečící papír kreslíme stromečky :) ty pak dáme ztuhnout do lednice, nebojte od papíru jdou krásně oddělit.

4

Na krém vyšlehanou smetanu smíchanou s mascarpone a s cukrem. Pak už jen korpus rozdělíme na tři části, spodní namažeme krémem, poklademe višněmi, zakapeme trochou omáčky a přiklopíme druhým korpusem. Postup opakujeme a končíme krémem s višněmi a omáčkou. nyní už jen přidáme stromečky a je hotovo, na hodinku do lednice a sladké čoko hody můžou začít.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehký ořechový koláč

Cukerové brownies

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Krémová polévka z kořenové zeleniny, která zahřeje a zasytí

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Falafel s čapátí

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Lehký salátek na vietnamský způsob.

Video: Nadýchané pusinky plněné kokosovým krémem

Velmi snadný a zdravý jablečno-ovesný koláč s ořechy

Křupavé zelné placičky