Brambory mají mnoho kladů: jsou snadné na přípravu, můžete krásně zužitkovat zbytky z lednice a také jsou při správném složení skvělé při dietě. Koukněte na našich 7 nejlepších receptů. U nás doma vyhrál recept číslo 3. :)
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Pečené brambory s rajčaty a ricottou
Potřebujeme
2 velké brambory
Olivový olej
Cherry rajčátka
1 hrníček ricotty
Sůl
Pepř
Čerstvý tymián
Postup
Předehřejte si troubu na 200 °C.
Potřete brambory olivovým olejem, dejte na plech a pečte v troubě, dokud nebudou měkké.
Cherry rajčátka nakrájejte na poloviny a vyskládejte je na pečící papír na dalším plechu.
Pokapejte rajčátka olejem, osolte a opepřete.
Asi 15 minut před tím, než se Vám dopečou brambory, přidejte plech s rajčátky do trouby.
Brambory po upečení rozřízněte křížem, posypte ricottou, přidejte rajčátka a tymián.
Pečené brambory s žampiony a karamelizovanou cibulkou
Potřebujeme
4 větší pečené brambory
1 středně velká cibule
1 stroužek česneku
450 gramů žampionů
200ml červeného vína
80ml balzamikového octa
špetka cukru
necelá lžička kukuřičného škrobu
2 lžičky petrželové natě
sůl a pepř
olivový olej
strouhaná gorgonzola
pažitka
Postup
Cibuli a žampiony nakrájejte na plátky.
Smíchejte víno, ocet, cukr, škrob a pořádně promíchejte.
Rozpalte olej na pánvi (nejlépe litinové) a přidejte cibuli.
Za občasného míchání ohřívejte 15 až 20 minut, dokud cibule nezhnědne.
Přidejte prolisovaný česnek a houby.
Přidejte směs vína a octa a přiveďte k varu.
Jakmile směs zhoustne, přidejte petrželku, sůl a pepř.