Nadýchané italské tiramisu

Řím, Milán, Neapol, Benátky. Co mají společného? Tiramisu. Recept na tradiční italský dezert, který si připravíte doma během chvilky.

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g mascarpone
  • 30 ks cukrářských piškotů
  • 15 ml černé kávy
  • 30 ml Amaretta (ovocný likér s mandlovou vůní)
  • 3 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa

Postup

1

Nejprve uvařte silnou černou kávu, kterou nalijte do hlubokého talíře. Ke kávě přidejte likér.

2

Žloutky za stálého míchání zahřejte ve vodní lázni, po dvou minutách stáhněte z plamene a zamíchejte do nich cukr. Nechte cukr rozpustit a mezitím si z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

3

Do žloutků vmíchejte mascarpone a poté směs opatrně smíchejte s našlehanými bílky tak, aby krém nesplaskl.

4

Vezměte si nádobu, ve které chcete tiramisu připravit. Cukrářské piškoty rychle namáčejte v kávě a likéru a pokládejte je na dno nádoby. Na vrstvu piškotů naneste vrstvu krému. Postup zopakujte. Poslední vrstva musí být krém.

5

Povrch tiramisu posypejte kakaem prosetým přes sítko a dejte přes noc chladit do lednice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát se sušenými rajčaty, kešu oříšky a bagetkou

3 snadné recepty jak uchovat rajčata ze zahrady

Letní medovo-česnekové kuře se zeleninou z jednoho pekáče

Cuketové špagety

Citronový dort se smetanovou polevou

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Krémové risotto s krevetkami

Black forest cupcakes

Tiramisu

Cuketovo-masové rolky pečené v rajčatové omáčce

Placičky z kořenové zeleniny a řepovo-jablečné pyré

Kávový likér z domácího salka