
Těsto:
Krém:
Na ozdobu:
Máslo si rozpusťte, smíchejte s třtinovým cukrem a přidejte do bezlepkové směsi na koláč. Vše důkladně promíchejte a přidejte vejce a kůru. Vzniklé těsto dejte do fólie a minimálně na půl hodiny do lednice vychladit.
Mezitím si připravte náplň tak, že všechny suroviny na krém ušleháte v robotu. Dejte si pozor, šlehejte jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout.
Po uplynutí doby na vychlazení si mezi pečícím papírem nebo potravinovou fólii rozválejte těsto. Formu na koláč si vymažte máslem a vysypte trochou bezlepkové směsi.
Těsto dejte do formy a pečte bez náplně na 180 stupňů 6 minut. Poté vyndejte z trouby a naplňte krémem. Koláč pečte na 170 stupňů 15-20 minut. Posledních 5 minut koláč sledujte, aby vám krém nevytekl z formy.
Koláč nechte úplně vychladnout a podávejte s plátky kokosu.