Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem

U nás jsme prostě „polívkoví“ a je skvělé, že díky nepřebernému množství zeleniny a někdy i ovoce je možné zkoušet i řadu variant a chutí. Dnes jsem se vrhla do přípravy polévky, která měla ve výsledku opravdu říz, a to díky zázvoru a jemnou stránku zase vykouzlila mrkev a patizon.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 středná mrkve
  • 1/2 středně velkého patizonu
  • 1 malá cibule
  • cca 4 cm kořene zázvoru
  • hrst koriandru
  • cca 700 ml vývaru
  • sůl
  • pepř
  • Ghí (nebo jiný olej)

Postup

1

Na trošce Ghí si zesklovatíme najemno nasekanou cibulku. Poté přidáme okrájený a na kostičky nakrájený patizon a mrkve. Jak od mrkve tak i od patizonu si dáme kousek stranou a z něj si pak najemno nakrájíme nudličky. Mrkev i patizon mírně prohřejeme, poté zalijeme vývarem a vaříme cca 5 minut (tlakový hrnec) do změknutí.

2

Poté do polévky přidáme nastrouhaný zázvor, většinu koriandru, osolíme a opepříme pak zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud je třeba tak ještě dosolíme či přidáme pepř.

3

Na závěr si na trošce Ghí osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev a patizon. Polévku pak servírujeme s nudličkami z mrkve a patizonu, posypanou koriandrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dietní špagety z cukety

Osvěžující okurkový sorbet jen ze 3 surovin

Video: Zdravé nepečené Brownies z datlí

Nepečený kokosový srnčí hřbet

Domácí Baileys – snadněji už to nejde

Zdravý makovo-jablečný koláč bez mouky

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Video: Neodolatelně krémový čokoládový pudink

Rizoto z hnědé rýže s řepou a tymiánem

Focaccia s olivami a tymiánem

Vynikající krtkův dort na plech

Štíhlá celozrnná pizza