Ingredience na dvě velké obědové polévky:
Nejprve si na trošce másla orestujeme šalotku a poté lehce opečeme i nakrájenou mrkvičku. vše zalijeme vodou tak aby mrkve byly ponořené a osolíme, necháme vařit dokud mrkve nebudou měkké. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme na sporák. Přilijeme trochu smetany, tak aby polévka byla jemnější a popřípadě i trošku horké vody aby měla ideální hustotu jaká vám vyhovuje. My doma máme radši hustější polévky :)
Poté dochutíme pepřem, solí a pomerančovou šťávou,která dodá polévce zvláštní šmrnc. Šťáva nesmí být v polévce primárně ihned rozpoznatelná, jen udělá jakoby takový zajímavý ocásek a zvýrazní chuť.
Na másle opečeme na kostičky nakrájené světlé nebo tmavé pečivo, tak aby bylo krásně křupavé. Polévku podáváme s krutonky, čerstvou petrželkou a rozdrobeným feta sýrem, který je absolutně božskou kombinací k sladké mrkvové polévce, prostě úžasné. Rozhodně doporučuji sýr nadrobit i do misky a dát ji na stůl, jelikož si dozajista budete chtít přidat :)