Kuřecí prsíčko v rozmarýnovém kabátku

MONIkiss

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • kuřecí prso – 4ks
  • celer – 1 vetší ks
  • brambory – 6 středních
  • rozmarýn
  • dijonská hořčice
  • kari
  • sůl
  • pepř
  • olej

Salátek

  • cherry rajčátka – 500g
  • lístky špenátu – 250g
  • česnek
  • balsamico
  • panenský olivový olej

Postup

1

Den předem si kuřecí prsa očistíme, podélně rozkrojíme, nasolíme, potřeme olejem, posypeme rozmarýnem a necháme v uzavřené nádobě odležet v lednici do druhého dne.

2

Následující den si nejprve nachystáme celerové hranolky: viz můj recept "Netradiční celerové hranolky".

3

Brambory oloupeme a nakrájíme a dáme je vařit klasicky se solí a kmínem.

4

Hned jak brambory a celerové hranolky v procesu finální přípravy, tak si rozpálíme pánev a zatáhneme na ní ze všech stran naložená prsa.

5

Přikryjeme je pokličkou a podusíme 20 - 30 minut. Malinko podlijeme a těsně před tím, než jsou hotová, přidáme lžíci dijonské hořčice. Pokud je sos moc vodnatý, tak necháme odpařit vodu a tím ho zredukujeme.

6

Podávala jsem se salátkem z čerstvého špenátu a cherry rajčátek s česnekem, balsamikovým octem a panenským olivovým olejem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvovo-petrželové pyré

Extra čokoládový dort s čokoládovými koulemi

Video: Obrácené karamelizované ananasové dortíčky s koktejlovou třešničkou

Pečená jablka s karamelem a zmrzlinou

Kuře teriyaki

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Zapékaná brokolice s česnekem a parmazánem

Pesto z mrkvové natě

Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny

Nepečené karamelové kokosky s hořkou čokoládou do 30 minut

Salát z trhaných listů s uzeným lososem a broskví

Bucatini all´amatriciana

Zemiakové noky so šampiónovou omáčkou