Kuřecí prsíčko v rozmarýnovém kabátku

MONIkiss

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • kuřecí prso – 4ks
  • celer – 1 vetší ks
  • brambory – 6 středních
  • rozmarýn
  • dijonská hořčice
  • kari
  • sůl
  • pepř
  • olej

Salátek

  • cherry rajčátka – 500g
  • lístky špenátu – 250g
  • česnek
  • balsamico
  • panenský olivový olej

Postup

1

Den předem si kuřecí prsa očistíme, podélně rozkrojíme, nasolíme, potřeme olejem, posypeme rozmarýnem a necháme v uzavřené nádobě odležet v lednici do druhého dne.

2

Následující den si nejprve nachystáme celerové hranolky: viz můj recept "Netradiční celerové hranolky".

3

Brambory oloupeme a nakrájíme a dáme je vařit klasicky se solí a kmínem.

4

Hned jak brambory a celerové hranolky v procesu finální přípravy, tak si rozpálíme pánev a zatáhneme na ní ze všech stran naložená prsa.

5

Přikryjeme je pokličkou a podusíme 20 - 30 minut. Malinko podlijeme a těsně před tím, než jsou hotová, přidáme lžíci dijonské hořčice. Pokud je sos moc vodnatý, tak necháme odpařit vodu a tím ho zredukujeme.

6

Podávala jsem se salátkem z čerstvého špenátu a cherry rajčátek s česnekem, balsamikovým octem a panenským olivovým olejem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvové karbanátky s uzeným tofu

Pesto z mrkvové natě

Super snadný dezert do skleničky – pudinkovo-krémový cheesecake

Letní osvěžení: Luxusní trojbarevná Piña Colada z mixéru

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Vánoční cukroví – išlské čokoládové dortíčky s nasekanými pistáciemi

Koriandrová polévka

Jemná bramborová polévka se smetanou a kousky slaniny

Míša řezy – zdravější varianta

Snadné vláčné čokoládové řezy bez vajec

Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem

Snadná vláčná cuketová buchta se sýrem Feta