
Salátek
Den předem si kuřecí prsa očistíme, podélně rozkrojíme, nasolíme, potřeme olejem, posypeme rozmarýnem a necháme v uzavřené nádobě odležet v lednici do druhého dne.
Následující den si nejprve nachystáme celerové hranolky: viz můj recept "Netradiční celerové hranolky".
Brambory oloupeme a nakrájíme a dáme je vařit klasicky se solí a kmínem.
Hned jak brambory a celerové hranolky v procesu finální přípravy, tak si rozpálíme pánev a zatáhneme na ní ze všech stran naložená prsa.
Přikryjeme je pokličkou a podusíme 20 - 30 minut. Malinko podlijeme a těsně před tím, než jsou hotová, přidáme lžíci dijonské hořčice. Pokud je sos moc vodnatý, tak necháme odpařit vodu a tím ho zredukujeme.
Podávala jsem se salátkem z čerstvého špenátu a cherry rajčátek s česnekem, balsamikovým octem a panenským olivovým olejem.