fbpx

Ředkvičková smaženice

Ředkviček je na zahradě pořád dost, tak se je snažím zpracovávat každý den jinak Tentokrát z nich byla smaženice.

Ředkvičková smaženice

Ingredience na 2 porce

  • 500 g ředkviček
  • 5 vajec
  • 1 cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 rovná lžíce mletého kmínu
  • sůl, pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme jí zpěnit na přepuštěném másle.

2

Ředkvičky omyjeme, nakrájíme (větší na půlkolečka, menší na kolečka) a postupně, jak krájíme, přidáváme na pánev k cibuli. Když máme všechny ředkvičky na pánvi, osolíme, opepříme, přidáme kmín a počkáme, až ředkvičky začnou zlátnout - to trvá přibližně 10 minut.

3

Když ředkvičky zlátnou, přidáme nejprve rozšlehané bílky a když ztuhnou, přidáme i žloutky, promícháme a podáváme.

Poznámka

Tentokrát jsem ředkvičky servírovala obložené salátovou okurkou a k tomu žitný chleba, ale dají se smíchat například i s uvařenými těstovinami.

Mohlo by vás zajímat:
Těstoviny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře