Ředkvičková smaženice
Ředkviček je na zahradě pořád dost, tak se je snažím zpracovávat každý den jinak Tentokrát z nich byla smaženice.

Ingredience na 2 porce
- 500 g ředkviček
- 5 vajec
- 1 cibule
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 rovná lžíce mletého kmínu
- sůl, pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme jí zpěnit na přepuštěném másle.
Ředkvičky omyjeme, nakrájíme (větší na půlkolečka, menší na kolečka) a postupně, jak krájíme, přidáváme na pánev k cibuli. Když máme všechny ředkvičky na pánvi, osolíme, opepříme, přidáme kmín a počkáme, až ředkvičky začnou zlátnout - to trvá přibližně 10 minut.
Když ředkvičky zlátnou, přidáme nejprve rozšlehané bílky a když ztuhnou, přidáme i žloutky, promícháme a podáváme.
Poznámka
Tentokrát jsem ředkvičky servírovala obložené salátovou okurkou a k tomu žitný chleba, ale dají se smíchat například i s uvařenými těstovinami.
Mohlo by vás zajímat:
Těstoviny
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře