Vanilkové kostky s čokoládovou polevou a strouhaným kokosem

Upečte si vláčné vanilkové kostky, které jsou máčené v poctivé čokoládové polevě a obalené ve strouhaném kokosu. Skvěle poslouží jako pohoštění pro hosty nebo hříšná sladká snídaně :).  
  • Doba přípravy: 1 h

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 4 vejce
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 200 g cukru
  • 200 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1 balení prášku do pečiva

Čokoládová poleva

  • 350 ml mléka
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžíce cukru
  • 150 g másla

Na obalení

  • 250-300 g strouhaného kokosu

Postup

1

Oddělte bílky a žloutky.

2

Bílky vyšlehejte s polovinou cukru do sněhu a dejte stranou.Žloutky rozetřete se zbývajícím cukrem a vanilkovým cukrem. Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte do hladkého těsta. Nakonec vmíchejte bílkový sníh, těsto nalijte do formy vysypané moukou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 až 25 minut.

3

Nehcte korpus úplně vychladnout a poté jej rozřežte na libovolně velké čtverce či obdélníky.

4

Do rendlíku nalijte mléko, čokoládu rozlámanou na kousky, kakao, cukr a máslo. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se vše nesmísí.

5

Směs nechte trochu vychladnout a poté v něm obalujte kusy korpusu. Každou kostku poté obalte ještě v kokosu, vložte na talíř a dejte do lednice aspoň na půl hodiny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvový perník

Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Křehký čokoládový koláč s hutnou tvarohovou náplní

Video: Květák zapečený pod sýrovo-brokolicovou omáčkou podle Jamie Olivera

Jablečný nepečený koláč (Raw) z 5 ingrediencí

6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii

Jogurtové vafle s ovocem a medem

Muffiny se špenátem

Vejce s kaviárovou pěnou

Jednoduché celozrnné vafle s jablečnou šťávou a skořicí

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Lahodné čokoládové košíčky s arašídovým máslem