Pečený zelný květ

Na tomhle receptu je nejtěžší ukrojit ze zelí rovnoměrné plátky.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 plátky ze zelné hlávky silné cca 1 cm
  • 4 vejce
  • 2 lžíce oleje na potření pečícího papíru
  • Na potření plátků:
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky (Tamari)
  • 1 vrchovatá lžička směsi koření (pepř, sušený česnek, koriandr, paprika, chilli, kmín, kurkuma)

Postup

1

Ze zelné hlávky odkrojíme ze spodní strany 4 rovnoměrné plátky silné cca 1 cm. Středy plátků (zbytky košťálu) vykrojíme kulatým tvořítkem na cukroví.

2

Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem a dáme na něj plátky zelí.

3

Smícháme olej, sojovou omáčku Tamari (bezlepková) a koření a touto směsí potřeme zelí.

4

Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 30 minut.

5

Potom do vykrojených středů rozklepneme vejce a necháme ještě 5 - 7 minut dopéci.

6

Podáváme s chlebem nebo s bramborovou kaší.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Zamilovaná brownies s vanilkovým krémem

VIDEORECEPT: Zapečené plněné brambory

Domácí müsli tyčinky s chia semínky, bez éček a zbytečného cukru

Bramborový salát s ředkvičkami a pažitkou

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Bezlepkový tvarohový koláč

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Bezlepkový dýňový koláč s rozinkami

Banánovo cuketové lívanečky s rýžovým sirupem, jahodami

Spaghetti alla carbonara

Boršč s řepnými oušky