Jednoduchá mrkvová polévka, kterou si zamilují i děti

Prý vařenou mrkev nemá nikdo rád. Ale po této polévce se olízne každý. Díky mrkvi je polévka sladčí, takže pokud dětem nebude vadit, můžete přidat kousek zázvoru. Není však nutný. Stejnou službu udělá případně i česnek.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na polévku:

  • jarní cibulka
  • 1 větší mrkev (cca 120 g)
  • oříšek másla
  • 2 menší brambory
  • 50 ml mléka
  • voda
  • sůl
  • zázvor – kořen (není nutné)

Postup

1

V rendlíčku zpěníme máslo a přihodíme na něj na kolečka nakrájenou cibulku. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.

2

Jakmile cibulka zesklovatí, přisypeme mrkev a chvíli za stálého míchání opékáme. Pokud nikomu nevadí chuť zázvoru (zejména dětem), můžeme jej na kousky nakrájený přihodit k mrkvi. (Také jej lze nakrájet na větší kousky a ty pak před mixováním vytáhnout, aby jeho síla nebyla tak veliká.) Když mrkev trochu slehne a změkne, zalijeme ji vodou, osolíme a necháme 10 minut povařit.

3

Zatím si oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Jakmile mrkev změkne a pustí šťávu, polévku rozmixujeme. Dle požadované hustoty dolejeme vodu. Přidáme brambory a necháme je uvařit do měkka. Před koncem vaření zjemníme trochou mléka a dosolíme.

4

Nalejeme do hlubokého talíře a na ozdobu použijeme plátky čerstvé mrkve a nať z cibulky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Paprikové grissini s kukuřičnou moukou

Kokosový mls

Pizza bez mouky

domaci burcak

Domácí burčák

Letní tip: Recepty na osvěžující domácí limonády

Krémová žampionová omáčka

Předvánoční lehký koláč z tvarohu a vanilkového pudinku

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a jablky

Večeře takřka bez sacharidů? Zkuste tento vynikající zapečený květák se sýrem, slaninou a cibulkou

Jarní květinový dort

Snadný italský cuketový koláč z listového těsta

Pečený losos se špenátem