Jednoduchá mrkvová polévka, kterou si zamilují i děti

Prý vařenou mrkev nemá nikdo rád. Ale po této polévce se olízne každý. Díky mrkvi je polévka sladčí, takže pokud dětem nebude vadit, můžete přidat kousek zázvoru. Není však nutný. Stejnou službu udělá případně i česnek.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na polévku:

  • jarní cibulka
  • 1 větší mrkev (cca 120 g)
  • oříšek másla
  • 2 menší brambory
  • 50 ml mléka
  • voda
  • sůl
  • zázvor – kořen (není nutné)

Postup

1

V rendlíčku zpěníme máslo a přihodíme na něj na kolečka nakrájenou cibulku. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.

2

Jakmile cibulka zesklovatí, přisypeme mrkev a chvíli za stálého míchání opékáme. Pokud nikomu nevadí chuť zázvoru (zejména dětem), můžeme jej na kousky nakrájený přihodit k mrkvi. (Také jej lze nakrájet na větší kousky a ty pak před mixováním vytáhnout, aby jeho síla nebyla tak veliká.) Když mrkev trochu slehne a změkne, zalijeme ji vodou, osolíme a necháme 10 minut povařit.

3

Zatím si oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Jakmile mrkev změkne a pustí šťávu, polévku rozmixujeme. Dle požadované hustoty dolejeme vodu. Přidáme brambory a necháme je uvařit do měkka. Před koncem vaření zjemníme trochou mléka a dosolíme.

4

Nalejeme do hlubokého talíře a na ozdobu použijeme plátky čerstvé mrkve a nať z cibulky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadná vláčná cuketová buchta se sýrem Feta

Meruňkový džem s vanilkou a mandlemi

Nepečené Brownies z datlí bez přidaného cukru

Čučoriedková torta

Domácí čokoládový likér

Malinovo-mandlový cheesecake

Chléb s vlašskými ořechy

Cizrnovo-sýrové placičky

Nepečené čokoládové řezy s vlašskými ořechy

Šťavnaté kuře pečené na pomerančích a medu

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

Mangová zmrzlina