Špenátové frittaty

Z lístků špenátu připravuji nejčastěji saláty. Ráda ho používám na těstoviny, ale hodí se třeba i na frittaty – vaječné omelety. V pokrmu figurují čerstvá vejce doplněná o zeleninu a sýr. Mě se ke špenátu hodil cheddar a sýr s modrou plísní dorblu. Vynikající jsou také frittaty se sušenými rajčaty, paprikou či olivami. Zkuste je s tím, co máte v oblibě, anebo zkrátka s tím, co najdete v lednici.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 vajec
  • 300g čerstvého mladého špenátu
  • šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • sýr (použila jsem dorblu a cheddar)
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl

Postup

1

Na pánvičce osmahněte šalotku a spolu s ní nechte rozvonět rozmáčknutý česnek. Stroužky jen stlačte, abyste je pak mohli ze směsi vyjmout. Přidejte špenát, stáhněte z plotny a nechte ho teplem zavadnout. Česnek odstraňte. V míse vyšlehejte vejce, které pak smíchejte se špenátem, ochuťte muškátovým oříškem a solí. Směs nalijte do pánve nebo formy – já použila formičky na francouzské koláče - poklaďte sýrem a zapečte v troubě při 180°C.

2
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Šťavnatá kuřecí křidélka v BBQ medové marinádě

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi

Fitness jogurtové lívance plné bílkovin za 30 minut

Citronový dort

Zdravé chipsy z červené řepy s minimem oleje

Knedlíky s vajíčkem trochu jinak

Medovo kakaové perníčky

Makovo-ořechová bábovka (bezlepková)

Snadný recept na sladké domácí Salko

Masové kuličky v červeném kari

Sladké rohlíky s jablečno-pudinkovou náplní

Mliečna ryža s quinoou