Rychlé fazolové lusky na zázvoru

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 sáček mražených fazolových lusků (450 g)
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 100 g tvrdého sýra s minimálně 45 % tuku
  • 3 cibule
  • kus zázvoru velký asi jako vlašský ořech (kdo má rád, i víc)
  • sůl, pepř

Postup

1

Fazolové lusky povaříme ve vodě asi 5 minut (dopoloměkka) a scedíme.

2

Zatím, co se vaří lusky, oloupeme cibuli a nakrájíme jí na půlkolečka. Dáme jí zezlátnout na přepuštěné máslo.

3

Přidáme scezené fazolové lusky a zázvor nastrouhaný najemno. Za občasného míchání počkáme, až fazolky úplně změknou - cca 5 minut. Potom přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a pepř a počkáme, až se sýr rozpustí. Podle chuti můžeme dosolit.

4

Podáváme jen tak s chlebem, nebo s brambory.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Avokádové smoothie

Anklbens z cukety

Krémový raw cheesecake

Krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou

Špenátová roláda plněná sýrem, šunkou a tvarohem

Krémová květáková polévka

Zázvorový základ na domácí limonády i do čaje

Video: Marinované kuřecí maso z jedné pánve

Zdravá domácí zmrzlina z jediné ingredience

Bramborové růže

Vláčné jablečné řezy se skořicovou drobenkou

Celerovo-mrkvové pyré