fbpx

Hustá mrkvová polévka

Dýňová polévka je klasika, ale mrkvovou si můžete vychutnat po celý rok. ;) Zvolená kombinace koření dodá polévce velmi zajímavou chuť a vůni.

Hustá mrkvová polévka

Ingredience na 2 porce

  • 1 kg mrkve
  • 1 řapíkatý celer
  • 1/2 litru vody (může být víc, pokud máte raději řidší)
  • cibule
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • 5 kuliček nového koření
  • 1/2 lžičky drceného koriandru
  • špetka drceného kardamonu
  • trocha zázvoru
  • 1/2 limetky
  • 1 lžička soli

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

v hrnci na másle obděláme cibuli, přidáme nové kořeni a koriandr

2

do hrnce dáme dále oloupanou a na menší kusy nakrájenou mrkev a řapíkatý celer

3

zalijeme vodou a přisypeme 3 lžíce kokosu

4

přidáme kardamon a vaříme do změknuti zeleniny (cca 20 minut)

5

ochutíme vymačkanou šťávou z limetky, zázvorem, pepřem a solí

6

vše rozmixujeme a můžeme podávat

Mohlo by vás zajímat:
Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře