Hustá mrkvová polévka
Dýňová polévka je klasika, ale mrkvovou si můžete vychutnat po celý rok. ;) Zvolená kombinace koření dodá polévce velmi zajímavou chuť a vůni.

Ingredience na 2 porce
- 1 kg mrkve
- 1 řapíkatý celer
- 1/2 litru vody (může být víc, pokud máte raději řidší)
- cibule
- 3 lžíce strouhaného kokosu
- 5 kuliček nového koření
- 1/2 lžičky drceného koriandru
- špetka drceného kardamonu
- trocha zázvoru
- 1/2 limetky
- 1 lžička soli
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
v hrnci na másle obděláme cibuli, přidáme nové kořeni a koriandr
do hrnce dáme dále oloupanou a na menší kusy nakrájenou mrkev a řapíkatý celer
zalijeme vodou a přisypeme 3 lžíce kokosu
přidáme kardamon a vaříme do změknuti zeleniny (cca 20 minut)
ochutíme vymačkanou šťávou z limetky, zázvorem, pepřem a solí
vše rozmixujeme a můžeme podávat
Mohlo by vás zajímat:
Polévky
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře