Hustá mrkvová polévka

Dýňová polévka je klasika, ale mrkvovou si můžete vychutnat po celý rok. ;) Zvolená kombinace koření dodá polévce velmi zajímavou chuť a vůni.

All The Paleo

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • 1 řapíkatý celer
  • 1/2 litru vody (může být víc, pokud máte raději řidší)
  • cibule
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • 5 kuliček nového koření
  • 1/2 lžičky drceného koriandru
  • špetka drceného kardamonu
  • trocha zázvoru
  • 1/2 limetky
  • 1 lžička soli

Postup

1

v hrnci na másle obděláme cibuli, přidáme nové kořeni a koriandr

2

do hrnce dáme dále oloupanou a na menší kusy nakrájenou mrkev a řapíkatý celer

3

zalijeme vodou a přisypeme 3 lžíce kokosu

4

přidáme kardamon a vaříme do změknuti zeleniny (cca 20 minut)

5

ochutíme vymačkanou šťávou z limetky, zázvorem, pepřem a solí

6

vše rozmixujeme a můžeme podávat

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Žloutkové portugalské koláčky z listového těsta – oblíbené po celém světě

Křupavé zelné placičky

Kuřecí řízky v parmazánové krustě

Čokoládové řezy „Kinder bueno“ s vanilkovým krémem a smetanou

Houbové rizoto

Vánoční cukroví – křehké vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky

Anglie – kávovo-ořechový dort

Rychlá a výborná polévka z červené čočky

Veganské vindaloo

Malinový dort snů s kešu oříšky a bez pečení

Květákové pickles

Quiche se zeleninou