fbpx

Mrkvová polévka s arašídovým máslem, která zahřeje

Mrkvová polévka vás nejen zasytí, ale i hezky zahřeje. Aby byla polévka krásně krémová a měla tu správnou chuť, přidávám do ní na závěr ještě lžíci arašídového másla.

IMG_3661b

Ingredience na 4 porce

  • 500 g mrkve
  • 2-3 brambory
  • 1 středně velká cibule
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce arašídového másla
  • řepkový olej
  • kousek čerstvého zázvoru
  • mleté kari
  • mleté chilli
  • sůl
  • hladkolistá petrželka (na ozdobu)

Postup

Celkový čas přípravy: 40 min

1

V hrnci rozehřejeme řepkový olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, rozetřený česnek a vše necháme chvilku restovat.

2

Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Mrkev i brambory vsypeme do hrnce, přidáme kari, kousek zázvoru, vše zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.

3

Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Do ještě teplé polévky vmícháme arašídové máslo a ochutíme ji solí a mletým chilli.

4

Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a chlebovými krutony.

Mohlo by vás zajímat:
arašídové máslo chilli kari mrkev Paleo Polévky Veganské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře