Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na koláč plný jemné chuti sladkého tvarohu a nakyslých třešní. Příprava je opravdu jednoduchá a výsledek velmi delikátní. Třešně můžete směle nahradit malinami, černým rybízem či právě zrajícími ostružinami.
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Postup
Předehřejte troubu na 190 °C.
Máslo utřete s cukrem a vanilkou. Poté přidejte vejce a promíchejte. V druhé míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Přelijte mokrou směs do suché, promíchejte krátce robotem a poté lehce prohněťte rukama. Z těsta utvořte kouli, zabalte do potravinové folie a dejte do lednice.
Smíchejte smetanu, tvaroh, cukr, vejce, škrob a vanilku. Pomocí robotu našlehejte směs tak, aby byla nadýchaná.
Vyndejte těsto z lednice a rozválejte jej. Přeneste jej do formy a vytvořte vyšší okraje.
Nalijte tvarohovou náplň do formy, urovnejte a přidejte navrch třešně.
Vložte koláč do vyhřáté trouby a pečte přibližně 40 minut, dokud okraje koláče nezhnědnou.
Vyndejte a nechte aspoň 20 minut chladnout na roštu.