a skořicovou spirálu potřebujeme
- 4 lžíce rozehřátého másla
- 1/4 hrnku cukru (nejlépe třtinového nebo hnědého)
- 1/2 lžíce skořice
Na polevu potřebujeme
- 4 lžíce másla
- 60g smetanového sýra
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 1/2 lžičky domácího vanilkového aroma
Na těsto potřebujeme
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- 1 hrnek mléka
- 1 velké vejce
- 1 lžíce oleje
Postup
Krok 1.
Smíchejte veškeré ingredience na skořicovou spirálu a přelijte do sáčku (nejlépe cukrářského). Můžete na chvíli uložit do lednice, aby máslo ztuhlo a tím směs trochu zhoustla.
Krok 2.
V malé pánvičce nebo kastrolu rozehřejte máslo, vmíchejte smetanový sýr a rozmíchejte, přisypte cukr a aroma a promíchejte, dejte z plamene.
Krok 3.
Smíchejte ingredience na těsto a prošlehejte.
Krok 4.
Vlijte těsto na rozehřátou pánev s trochou oleje. Jakmile se začnou vytvářet bublinky-těsto už bude lehce hotové, vymačkejte do něj spirálu ze skořice. Pozor, nedávejte ji příliš blízko okraji palačinek.
Krok 5.
Nechte smažit, dokud nebude třeba palačinku otočit (asi další 2-3 minuty) a obraťte ji.
Krok 6.
Nechte opéct i na druhé straně, přendejte z pánve, pánev vytřete papírovým ubrouskem a připravte stejným způsobem další palačinku.