Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Pohankové nudle soba pocházejí z Japonska. Tudíž i další suroviny jsem nakombinovala tak, aby výsledek získal japonskou podobu.

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Ingredience na 1 porce

  • 60 g podušené nebo opečené bělomasé ryby (např. tresky), rozebrané na menší kousky
  • 5 g jidášova ucha
  • 60 g soba nudlí
  • 1 lžička sezamových semínek

 
Zálivka: 

  • 2 g zázvoru, nastrouhaného
  • 5 ml limetové šťávy (1 čajová lžička)
  • 5 ml sójové omáčky Kikkoman
  • 3 ml rybí omáčky
  • ½ lžíce oleje (pokud možno sezamový)
  • 25 g jarní cibulky (1 velká), nakrájené šikmo na plátky

 
 
 
 

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Jidášovo ucho vařte ve vodě, dokud nezměkne. Poté jej nakrájejte na menší kousky.

2

V míse smíchejte limetovou šťávu, sójovou a rybí omáčku a nastrouhaný zázvor. Rybu vložte do marinády.

3

Dejte vařit soba nudle. Do horké osolené vody vložte nudle a vařte 2-3 minuty. Sceďte.

4

Na pánvi rozpalte olej a cibulku na něm zprudka opečte. Bude to trvat několik sekund. Přidejte jidášovo ucho a promíchejte.

5

Do misky vložte cibulku s Jidášovým uchem, nudle a promíchejte.

6

Na talíři posypte semínky.

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Hlavní jídla, Hotové do 30 minut

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře